Havulu patatesli pilav (resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve acemiperi tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : acemiperi
  1. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    Pirinci ıslatalım.

    * 2 su bardağı pirinç
    * 300 gram kuşbaşı et
    * 2 adet havuç
    * 2 adet patates
    * Tuz
    * Karabiber
    * Pulbiber
    * Tereyağı
    * Sıvıyağ

    Eti bir tencereye alıp kavuralım.Kavrulunca su ilave dip iyice pişirelim.
    Patatesi ve havucu julyen doğrayıp yağ ve baharat ilavesiyle soteleyelim.
    Derin bir tencerenin dibine eti yayalım.Üstüne sebzeleri yayalım.Üstüne suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyelim.
    Kaynamış 2 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirelim.Pişince yarım saat dinlendirip servis tabağına ters çevirelim.