Hayalet Bezeler - Resimli - Cocuklara özel

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve incitanemtuana tarafından 14 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  1. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    acemi seften
    aldim bu tarifi
    ve denedim
    tuanamda bende bayildik
    hem sekline hem tadina :)



    3 yumurta akı
    1 su bardağı toz şeker

    Gözler için damla çikolata
    Sıkma poşeti
    90 dereceye ısıtılmış fırın.

    Yumurta aklarını dikkatlice sarılardan ayıralım, toplu iğne ucu kadar bile karışmamalı. Akları kar haline gelene kadar 7-8 dakika çırpalım. Yumurta akları katılaşıp bembeyaz olunca, bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da içine toz şekeri her seferinde 2 çorba kaşığı kadar olacak şekilde ekleyelim. Azar azar eklediğimiz toz şeker eriyinceye çırpıp biraz daha toz şeker ekleyelim. Tüm toz şeker bitene kadar çırpmaya devam edelim. Toz şeker eriyip, hamur çırpmakta zorlanırcasına katılaşınca çırpmayı durdurup, hamuru bir sıkma poşetine dolduralım. Ucunu ya 1 cm çap olacak şekilde keselim ya da en iri yuvarlak ucu takalım.

    Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye önce küçük bir daire sıkalım, sonra bir kat daha daire çizmeye devam edelim ve ortaya gelip yukarı doğru az daha sıkıp sıkmayı bırakalım. Sıkma poşetini yukarı doğru hafifçe çekelim ki sivri kısımlar oluşsun. Tüm bezeleri yaptıktan sonra damla çikolatalar ile gözleri yapalım. Damla çikolataları içe doğru bastıralım ki pişerken düşmesinler.

    Önceden ısıttığımız 90 derecedeki fırında yaklaşık bir saat kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişerken kontrol edelim, kızarmasınlar.
     
  2. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  5. rock4ever

    rock4ever ölümün dokunuşları... Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok şeker görünüyolar ya (=
    ellerine saglık canım:)
     
  6. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çok şekerler bitnm..daha önce de görmüş ve çok beğenmiştim bu şirin hayaletleri..eminim mavi su da bayılır bu fikre..eline emeğine sağlık şirinim..
     
  8. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Miya da hasta bu şirin casper'lara deesesi : )))
    Ellerine sağlık. .
     
  10. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    güzel yorumlariniz icin cok saolun canlarim
    sevmicek cocuk yoktur sanirim
    ki ben zaten beze hastasiyim bi büyük olarak :)
     
  12. 27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  13. Aidaa

    Aidaa O artık bir anne... Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.091
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerine sağlık, valla canım istedi şimdi.

    Beze yapmanın bir-iki püf noktasını da ben yazayım :)

    1. Bezede amaç yiyeceği pişirmek değil, sadece kurutmak. Bu yüzden fırının ısısı çok düşük olmalı. 90 ya da 100 dereceyi geçmemeli. Ben 100 derecede yapıyorum, iyi sonuç alıyorum. Üzerleri hafif çatlamışsa bezeler olmuş demektir.
    2. Bezeleri fırın soğukken koyun, yine fırın soğuyunca fırından çıkarın.
     
  14. 11 Ekim 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  15. Zeynocan

    Zeynocan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.042
    Beğenildi:
    110
    Ödül Puanları:
    113
    wooowww süper...
    deneyeceğim inş.
    börek poaça yaptığımda yumurta sarılarını yüzüne sürerim, akları da beze yaparım artık kaydirigubbakcemile2
     
  16. 19 Ekim 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  17. Sonbahar24

    Sonbahar24 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2009
    Mesajlar:
    585
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Çok güzeller ellerine sağlık:))
    tadı nasıl oluyor,ben hiç yemedimdebilmiyorumkismile
     
  18. 22 Ekim 2010
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  19. rosa67

    rosa67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    çok ttatlı grünyyyy teşkrlerr