Hayatı kolaylastıran kucuk tıyolar.....

Konusu 'Tekrar Konular' forumundadır ve c*a*n*d*y tarafından 21 Mart 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    21 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  1. c*a*n*d*y

    c*a*n*d*y herşeyim cnm kızım alaram Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.084
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.


    Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

    [​IMG]

    Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

    Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.

    [​IMG]

    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.


    [​IMG]
    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler

    [​IMG]

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

    [​IMG]

    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

    [​IMG]
    Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

    [​IMG]

    Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz

    [​IMG]


    Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

    [​IMG]

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

    [​IMG]
    Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır
     
  2. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  3. arzuca9432

    arzuca9432 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.098
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Harika bilgiler.Sağol......................................................
     
  4. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  5. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.280
    Beğenildi:
    34.024
    Ödül Puanları:
    563
    Çok faydalı bilgiler canım sağol
     
  6. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  7. c*a*n*d*y

    c*a*n*d*y herşeyim cnm kızım alaram Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.084
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    sizde sağolun kıslar
     
  8. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    emegine saglik canim gercekten faydali bilgiler
     
  10. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  11. EU3

    EU3 Guest

    süper cnm yaa bi çoğunu bilmiyordum ve uygulucam kaydirigubbakcemile5
     
  12. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  13. turuncu86

    turuncu86 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.381
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Gerçekten çok güzel bilgiler var tatlım.
    Ellerine sağlık Şeniz
     
  14. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  15. c*a*n*d*y

    c*a*n*d*y herşeyim cnm kızım alaram Üye

    Katılım:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.084
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    a.s.a.s.a.s.
     
  16. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  17. mamamiya

    mamamiya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    449
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    saol paylaşım için güzel bilgilerdi
     
  18. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : c*a*n*d*y
  19. huriye_hb

    huriye_hb Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    paylaşım için tşk bilinmesi gereken şeyler :1closedeyes:
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.