Hazır krem şantiyi nasıl katı kıvamda yapabilirim

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve prenses tera tarafından 24 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  1. prenses tera

    prenses tera Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    510
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar hazır krem şantileri tarifine göre yapmama rağmen krem şanti cıvık oluyo böle pastahanedeki pastaların içinde yada üstündeki gibi olmuyo neden bilen varmı acaba nasıl koyu bir kıvam elde ederim kerm şantide
     
  2. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    tatlim benim bildigim kadariyla mikserle cirparken hep ayni yönde cirpicaksin yön deyistirmeden ve kardesim asci en son o corba karisdirdigimiz cirpiciyla sert ve hizli sekilde karistiriyo ve harika bir kivam elde ediyo bi dene derim ben
     
  4. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  5. Juliet

    Juliet Guest

    soguk süt 1 bardak...mikserle çırp ben öyle yapıorum harıka olur......
     
  6. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  7. Belinay

    Belinay begüm...bertuğ... Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.454
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben koyu kıvam elde etmek için 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıyorum...sende öyle yapabilirsin...şutarafagitti
     
  8. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  9. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    pastanelerde kullanılanlar daha farklı bizim evde kullandığımız gibi değil, krema sertleştiici kullanabilirsin ,soğuk ve az süt ile yapabilirsin...kolaygelsin
     
  10. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  11. Emrivaki

    Emrivaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.472
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    hep elimle çırpardım 1 poşete az süt koyardım yinede kıvamlı olmazdı.en son mikserle karıştırdım 1 bardaktan bile fazla süt koydum harika oldu.ve çok çırpmıştım
     
  12. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  13. çedene

    çedene papatya yüreğim Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.762
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    soguk ve az sutle yaparsan daha katı olur.. içine daha sonra yoğurtta katabılırsın.. ben muhakkak yoğurt eklerım hazırladıktan sonra.......
     
  14. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    1 çay bardağı sütle yaparsan ve bir müddet buzlukta yada dolapta bekletirsen istediğin kıvamı bulursun, birde ne kadar çok çırparsan o kadar koyu olur, ama pastanedekiler gibi olmuyor, onların sırrını çözemedim daha.
     
  16. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  17. Emrivaki

    Emrivaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.472
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bi kere pastane kreması almıştım toz karışımlardan.daha çok benzemesini istiyorsanız yağ katın yazıyordu. pastane kremalarını öyle yapan yağ galiba
     
  18. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : prenses tera
  19. prenses tera

    prenses tera Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    510
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar şütü az koymama rağmen pastanın üzerinde bir müddet sonra eriyor buzdolabında olmasına rağmen