Hazır Yufka Mantısı (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve scarabe tarafından 16 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  1. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    manti yapmak hic de zor deil :)

    kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.

    4 yufka
    yarım kg kıyma
    3 baş kuru soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
    1 su bardağı mısır özü yağı
    1 kase sarımsaklı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber

    her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
    mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
     
  2. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  3. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
  4. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  5. areen

    areen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    889
    Beğenildi:
    55
    Ödül Puanları:
    113
    portakal ağacından bulmuştum bu tarifi, sanırım senin kaynağın da portakal ağacı...
    denedim ve muhteşem bir lezzet.....
    paylaşımın için teşekkürler.....
     
  6. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    harika ve denenmeye deger
    paylasim icin tskler canim benim