hazır yufkadan börek yapımı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve MonalisaSmile tarafından 14 Nisan 2012 başlatılmıştır.

    14 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  1. MonalisaSmile

    MonalisaSmile sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6 Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bi güzel börek yapamıyorum yaa, çok muzdaribim bu konudan. geçen gün misafirlerim geldi gül böreği yapmıştım. sonradan eşim dedi ki o börekler neydi öyle kesilmiyodu bile falan :KK43: o kadar araştırıyorum netten, tarifler deniyorum. bi türlü istediğim gibi olmuyo. hazır yufkadan tepsi böreği veya gül böreği, kol böreği yaparken yufkalara ne sürüyorsunuz? içini nasıl hazırlıyorsunuz? lütfen bi yardım.
     
  2. 14 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  3. in_love

    in_love E ♥ C Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2012
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürmeni tavsiye ederim
    şekil olarakta muska şekli :KK56:


    sen ne sürüyodun canım
     
  4. 14 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  5. MonalisaSmile

    MonalisaSmile sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6 Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ne bilim canım ya çok şeyler denedim de, en son yoğurt ve süt karışımı sürdüm galiba. evet yağ olmalıydı mutlaka onun için kuru oldu sanırım.

    daha önce de yoğurt- yumurta karışımı falan deniyodumm. muska şekli yapmak için yufkaları nasıl kesiyosun?
     
  6. 14 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  7. MonalisaSmile

    MonalisaSmile sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6 Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    mesaj tekrarı..................................
     
    Son düzenleme: 15 Nisan 2012
  8. 15 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  9. nazar06

    nazar06 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    googleye çin böregi yaz.... çok güzel oluyor
     
  10. 15 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  11. in_love

    in_love E ♥ C Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2012
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    $muska_boregi_yapimi.jpg uzun şeritler kesiyosun üçgen üçgen sarıyosun canım çook basit
     
  12. 15 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  13. MonalisaSmile

    MonalisaSmile sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6 Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    çok ilginçmiş bu. denicem sağol.
     
  14. 20 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  15. didem17

    didem17 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2007
    Mesajlar:
    598
    Beğenileri:
    166
    Ödül Puanları:
    43
    Benim boreklerime herkes bayilir! Benim tepsim kucuk. 3 yufka yetiyor!

    Once sosunu hazirliyorum: yarin sb Sut,yarin s.b Yogurt, yarim sb siviyag, 3 yumurta 1 tanesinin sarisi ustune. 1 paket kabartma tozu. Bunlari karistiriyoruz.

    Tepsiyi yaglayip ilk yufkayi ser. firca yardimiyla karisimi sur. 1 yufkayi parcala, kucuk olmasin ama. Yarisini koy, ic malzemeni koy diger yarisiyla uzerini kapat. 1 kepcele sosu uzerinden gezdir. Sonuncu yufkayida uzerine koy.

    Sonra 1 sise MaDEN sUyU (asitli) benim turkcem iyi degil galiba maden suyu deniyodu asitli suya. Onun hepsini dok. en az 2 saat buzdolabinda beklet. Ben yarim gun bekletiyorum bazen 1 gun.

    Harika bir borek oluyor. :KK52:

    Maden suyu haric diger Olculer benim tepsime gore. Nekadar fazla olursa sosunun olcusunu okadar artirirsin. Maden suyu herzaman 1 sise.
     
  16. 20 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  17. prenses333

    prenses333 Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2011
    Mesajlar:
    330
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    börek fırından çıktıktan sonra maden suyunu döküyoruz dimi ben börek bilmem de:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
     
  18. 20 Nisan 2012
    Konu Sahibi : MonalisaSmile
  19. fancy_

    fancy_ Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    15 Nisan 2011
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ilahi canım olurmu öyle sey :) böreği hazırlıyosun en son katın üstüne döküp dolapta bekletip fırına veriyorsun :KK34:
     
Benzer Konular: hazır yufkadan
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Kahvaltıların Olmazsa Olmazı Reçel Hazırlamanın Püf Noktaları 18 Ekim 2014
Mutfak Püf Noktaları Bol Köpüklü Ayran Nasıl Hazırlanır? 27 Eylül 2014
Mutfak Püf Noktaları Besinleri Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 2 Eylül 2014
Mutfak Püf Noktaları Kış Hazırlıkları 4 Ağustos 2014
Mutfak Püf Noktaları Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır Kurulumu Ve Hazırlanma Süresi 6 Aralık 2013