Hegguri/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır parçalanır, haşlanır.
    Haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp ayrı bir kaba bırakılır.
    Unun içine yumurta kırılır, tuz katılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Dinlendirilir, iki pazı yapılır, pazılar 1 cm kalınlığında merdane ya da oklava yardımı ile açılır. 1 cm. çapında çubuklar halinde kesilir. Çubuklar 0,75 cm. genişliğinde küçük parçalara ayrılır. Bu parçalar hafif unlanıp parmakla ortası çukurlaştırılır.
    Bir tencereye soğanlar küçük küçük doğranır, margarin de katılarak hafifçe kavrulur. Daha sonra salça ve kırmızı biberi katılıp salça eriyene değin karıştırılır.
    Bu karışıma tavuğun suyu konur. Kaynamaya başladığında hamur parçaları katılıp pişirilir.
    Tavuk ve sarımsak da eklenerek bir müddet daha pişirilir ve servise hazırlanır.
    Not : Bu bir asetin yemeğidir.
    Kaynak: Nusret GÜNGÖR / HATKOY