Herbalium Bitki zl Cilt Ya---

Konusu 'Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri' forumundadır ve pippi_langstrumpf tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : pippi_langstrumpf
  1. Güzelliğin sırrı bitkisel yağlarda” HERBALIUM Bitki Özlü Cilt Bakım Yağı





    Uzun yıllar süren tecrübelerim, denemelerim ve araştırmalarım sonunda ortaya çıkardığım bu formül tamamen bitki özlerinden oluşmaktadır. İçeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmamaktadır.

    Bu bahsettiğim saf bitki özlerinin saflığı, elde ediliş biçimi ve karışım oranları çok önemlidir. Birçoğu piyasada saf halde bulunmamaktadır. Çok özel bitki özleri fabrikalarında ve laboratuvarlarında imal edilmektedir. Düzenli kullanımda kırışık görünümün düzelmesine yardımcı olur. Fitoterapist Dr. Elif Güveloğlu da bu karışımı onaylamakta ve tavsiye etmektedir.

    Ürünün İçeriği :

    Soya Yağı: İzoflavonlar, bitkisel östrojenler olarak da bilinir. Antioksidan özellikleri yanında cilt yenilenmesini kolaylaştırdıkları ve deri yaşlanmasını geciktirdikleri belirtilmektedir. Özellikle soya izoflavonlarının biyolojik yararının daha yüksek olduğunu, daha kolay emildiğini ve antioksidan yarar gösterdiğini düşündüren bulgulardan bahsedilmektedir. Soya yağı cildin incelmesini ve kurumasını yavaşlatarak, yaşlanmayı geciktiriyor. Soya fasulyesinin yağı, yüksek oranda içerdiği lesitin ve A vitamini göz önünde bulundurularak cilt bakımında kullanılan öteki yağlara eklenebilecek en değerli yağlardandır. Cildin beslenmesinde önemli görevler üstlenebilir.

    Isırgan Tohumu Yağı: GENÇLİK YAĞI (Jugendöl) olarak adlandırılan ısırgan otu tohumu yağı genel olarak dokusal dayanıklılığın korunması (yaşlanmanın geciktirilmesi), yeniden oluşumun (rejenerasyonun) güçlendirilmesi gibi doğrudan bağışıklık sistemini ve direnci destekleyen maddelerdir.

    Ceviz Yağı: Cilt besleyici amaçlı kullanıldığı kayıtlıdır. Yıpranmış ciltlerde onarıcı etkisi yüksektir.
    Ağır ve yağlama nispeti yüksek bir yağdır. Kuru, yıpranmış ve yaşlı ciltlerde besleyici özellik taşır.
    Göz çevresinde kırışıklıklara karşı ve dudaklarda da çatlamalara karşı kullanılabilir.

    Gül Yağı : Gül yağı cildi nemlendirir, muhteşem kokar ve kılcal damarların oluşmaması için yardımcı olur. Makyajı temizler, kırışıkları açar, dinlendirir, rahatlatır.

    Susam Yağı: Susam yağı Hafif etkili, cildi besleyici ve güneş ışınlarından koruyucu özellikler taşır. Cilde derinlemesine işler, temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.

    Günebakan Çekirdeği Yağı: İçeriğinde yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri mevcuttur. Bilhassa tokoferol denilen E vitamini bileşiği, hücre yenileme ve antioksidan özellikleri yönüyle çok önemlidir.

    Kayısı Çekirdeği Yağı: Tohumlarından soğuk presleme yöntemiyle kozmetik ve gıda amaçlı çok değerli sabit yağ elde edilir. Hassas ciltlere uygun, çabuk emilebilen ince bir yağ olup, göz çevresi, dudaklar, meme çevresi gibi cilt bölgelerinde kullanılır. Aromaterapide baz yağ olarak E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle tercih edilmektedir.

    Üzüm Çekirdeği Yağı: Doymamış yağ asitlerinden Linoleik asit (Omega-6) bakımından zengin içeriği, hücre membranlarını rejenere eder ve cildi korur. İçinde yüksek miktarda E Vitamini barındıran ve bu nedenle antioksidan özelliğe sahip bulunan üzüm çekirdeği yağının, kozmetolojide cildin yaşlanmasını yavaşlatıcı onarıcı ve yatıştırıcı etkilerinden yararlanılır. Fransa’da plastik cerrahi alanında estetik operasyon sonrası rehabilitasyon sürecinde, üzüm çekirdeği yağının kullanıldığı bilinmektedir.

    Saf Zeytinyağı: Kaliteli sızma zeytinyağı klasik bir kozmetik katkısıdır. Cilde derinlemesine işler, normalleştirir ve kendini yenileyebilmesine yardımcı olur.

    Buğday Yağı: Cilt lekeleri ve Güneş lekelerini giderici, hücre yenileyici kırışıklıklar için kullanılır. E vitamini açısından çok zengindir.

    Biberiye Uçucu Yağı: Sinirleri kuvvetlendirici ve cildi sıkılaştırıcı özelliği sayesinde kırışıklık ve selülit tedavisinde iyileştirici özelliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    Portakal Uçucu Yağı: Portakal uçucu yağının, sakinleştirici, dengeleyici, lenf akımını düzenleyici, kan dolaşımını artırıcı, hücre yenileyici, doku sıklaştırıcı özelliği vardır. Portakal yağı psikolojik gerilim ve strese karşı korunma sağlar. İyi bir cilt yağıdır.

    Kullanım Şekli :

    Akşamları yüz ılık suyla yıkanıp gözeneklerin açılması sağlandıktan sonra, kırışıklık olan bölgeye ve etrafına genişçe ya da tüm yüz bölgesine parmak ucuyla hafifçe masaj halinde sürülecek. (Gece yatmadan önce uygulayıp, sabah yıkama suretiyle de kullanılabilir.)
     
  2. 17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : pippi_langstrumpf
  3. Bayağı güzel bir ürüne benziyor.Kullanan var mı acaba?
     
  4. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pippi_langstrumpf
  5. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    kullanmadım ama yararlıdır ....bence dene...