Heybeli Çorba

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve fgd tarafından 11 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : fgd
  1. fgd

    fgd Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76


    Börülceyi akşamdan islatın

    1su bardağı kuru börülce
    1çay bardağı iri bulgur
    1 kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1kahve fincanı sıvı yağ
    tuz
    yanında yemek için kuru biber

    Akşamdan ıslatmış olduğunuz
    börülceyi haşlayın suyunu süzün
    tencere soğanı doğrayın yağını
    koyup kavurun,bulguru ilave edin
    karıştırın börülceyi koyun suyunu ve
    tuzunu ilave edin özleşene kadar
    kaynasın biraz koyu olsun 15,20
    dakika sonra ocağı kapatın
    tamamdır.
    Tavaya yağı koyun ,biber kurularını
    ilave edin yakmadan kavurun çıtır
    çıtır olsun, biraz tuz serpin 5
    dakikada oluyor.
     
    Son düzenleme: 20 Ocak 2012
  2. 11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : fgd
  3. fgd

    fgd Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Annem içine bol arpacık soğanla 4-5 diş sarmısak da ekliyor.Çok lezzetli ve doyurucu bir çorba afiyet olsun yerimseniben