Hibeş

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    250 gr açık tahin,
    2 adet limonun suyu
    6 iri diş dövülmüş sarmısak
    3 çay kaşığı tatlı toz
    kırmızı biber
    3 çay kaşığı
    kimyon
    2 çay kaşığı toz
    karabiber
    2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
    1 çay kaşığı
    tuz
    1 su bardağı ılık su

    Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir.
    Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.