Hiç Denemeyenler İçin Fotoğraflı Gözleme Tarifi

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Halikarnas tarafından 29 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Her zaman ve herkes tarafından sevilen iç malzemesiyle besleyici ve doyurucu gözlemeyi , hazır yufkadan yapmak yerine hamurunu açarak sunmak lezzet farklılığı sağlıyor. Gözleme yapacağınız günün bir önceki akşamından hamuru yoğurup hazırlamak pratik olabilir.

    Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Peyniri ezin ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Patatesli isterseniz haşlanmış patatesi ezip pul biber ve tuzla karıştırın.
    Hamur yoğurma kabına su hariç tüm hamur malzemelerini koyun. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz sertçe hamuru, üzerini örterek 20-30 dakika kadar mayalandırmaya bırakın. Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
    Herbir bezeyi mümkün olduğu kadar ince ve yuvarlak açın. Kenarları düzgün olmazsa kesebilirsiniz. Hamur yağlı olduğu için çok kolay açılıyor.
    Hazırladığınız içi yuvarlak açtığınız hamurun yarısına koyun.
    Diğer yarıyı üzerine kapatarak kenarlarına bastırın.Gözleme kızartılmaya hazır...
    İsterseniz teflon tavaya çok az zeytinyağı damlatarak gözlemelerin iki yüzünü kızartabilirsiniz. Bir diğer alternatif ve en çok tercih edilen, tavayı yağlamadan gözlemeyi kızartıp her iki yüzüne tereyağı gezdirmek.
    Kızaran gözlemenin her iki tarafını da yağladıktan sonra vakit geçirmeden servis yapın. Yanına taze sıkılmış portakal suyu ikram edebilirsiniz.

    Hamuru İçin
    250 ml lik su bardağı ölçüsü ile
    - 2,5 su bardağı un(300 gr.)
    -1 tatlı kaşığı kuru maya (2,5 gr.) (instant kuru maya kullandım)
    -yarım tatlı kaşığı tuz
    -1 çay kaşığı şeker
    -1/3 su bardağı zeytinyağı
    -yarım su bardağı kadar ılık su
    Üzerine Sürmek İçin: Bir miktar tereyağı
    veya
    Kızartmak İçin tavayı zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz.
    İç Malzeme:
    Peynirli İç İçin : 250 gr beyaz peynir, 2-3 dal maydanoz
    Patatesli İç İçin: 2 adet büyük boy haşlanmış patates, pul biber , tuz

    Afiyet olsun...
     
  2. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]






    [​IMG]







    [​IMG]






    [​IMG]






    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  4. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]






    [​IMG]







    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  6. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  7. Alsebe

    Alsebe Rutbesiz :-) Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Ahh ahh ahhhhhhhhh gece gece yanlis sayfalarda geziyorum ben yaa... :1shok: :1shok: Cok severim ama su anda diyetteyim yiyemem ve bu resimden sonrada gelde uyu uyuyabilirsen...senağlama senağlama

    Ellerine saglik harika gorunuyor bu arada...
     
  8. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  9. gulcenilkksemsed_55

    gulcenilkksemsed_55 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    294
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evet ya gece vakti insanın iştahı açılıyo.çok güzel görünüyo
    ellerine sağlık.alkisalkisalkis
     
  10. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    gece gece ne canim cekti anlatamam
    caylar benden
    gözlemeler senden olsun sardusum
    ne dersin :)
    sigarayida brakiyorum agzim hic bos kalmak istemiyo :KK43:
     
  12. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  13. lavender

    lavender Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    783
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    Ne güzel anlatmışsın resimlerle.Ellerine sağlık.
    Yapıyoruz hamur işlerini ama ben daha çok bakarak doymaya çalışıyorum...
     
  14. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  15. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    sarduşum gece gece yapılırmı bu bize amaaaaa:eek:lmaz:cokacimcoook
     
  16. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  17. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    eline sağlık canım gözlemeler harika görünüyor
     
  18. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  19. estel

    estel Guest

    süper görünüyo..ellerine emeğine sağlık canım...