Hindistan Cevizli Adana Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    2,5 su b. un
    2 su b. su
    50 gr margarin
    3 veya 4 yumurta
    1 tatlı k. tozşeker
    1 çay k. tuz
    1 çorba k. irmik
    1 çorba k. hindistan cevizi
    1 çorba k. nişasta
    Şerbeti için:
    3,5 su b. tozşeker
    2,5 su b. su
    1 dilim limon
    Üzeri için:
    hindistan cevizi
    kızartmak için:
    sıvıyağ

    Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın. İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha
    sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
    bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.
    Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka
    şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden
    hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın.
    Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın. Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir lezzet..İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup kullanmak gerekecek..
     
  2. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]


    alıntıdır