Hint Böreği

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.650
    Beğenildi:
    5.185
    Ödül Puanları:
    438
    Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın.
    Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    İç malzemeyi hazırlayın.
    1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
    Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin.
    Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin.
    1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin.
    İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
    hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın.
    Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin.
    Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
    Her bir parçayı huni şeklinde sarın.
    Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun.
    Ağız kısmını sıkıca kapatın.
    Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.