Hipotiroidi Ve tiroid sorunu olan gebeler yardımm

Konusu 'Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar' forumundadır ve YenidenDogdum tarafından 4 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  1. YenidenDogdum

    YenidenDogdum Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    15.762
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar yine ummadığım dağlara karlar yagdı
    Cetvelimde gözüküyor ne kadarlık hamile olduğum gecen salı günü tüp bebek yaptırdığım klinike gebeliğimi takip eden doktor bende rutin testlerimi yaptırmamı istedi enfeksiyon idrar kan sayımları ve tsh ..
    başka bir hastanede yaptırdım tsh:4.30 çıktı referans aralığı 0.2-4.20
    yüksek oldunu anladım kliniğe bunu faxladımda benimle başka bi doktor telefonda görüştü kendi doktorum 20 günlüğüne tatile çıkmış..
    benden tsh tekrarlamamı istedi konuştum diğer doktor ek olarakta serbest t3-serbest t4 istedi neyse kliniğin kendi lab yaptırdık..
    tsh 4.23 diğerleri normal çıktı.. doktor bana geri dönüş yaptı benden kliniğin dahiliye uzmanından randevu almamı istedi aynı zamanda beslenme uzmanı bu doktor .. neyse randevu bugündü .. gittik .. konuştuk..
    tsh ben hızlı çalıştını sanmıştım ama yavaş calıştını söyledi tsh yüksek çıkması yavaş calıştını az çıkması hızlı calıştını gösterirmiş.. ailemde kronik guatr sorunu var..
    not : hayatım boyunca boy ve agırlık konusunda hep hafif çıktım için aa senin tiroidin hızlıdır ondan kilo almıyosun diyenler çok olduğu için bu testi binlerce kez yaptırdım 2.08 hiç ggecmezdi en son mayısın 2.haftası tedavi sırasında tsh 2.08 çıkmıştı..

    Bebeğin zekasını etkilenmemesi için 4-6 haftada bir tsh tekrarlamamı istedi ve bana bir hap yazdı hapın yarısını içicem ikiye bölücem yani.. birde benden tiroid usg istedi onuda yaptırdık onda iltihap gözlenmiş.. sonuc böyleymiş.. tekrar aradı doktor riskli bi durumun yok bu kadar erken fark etmemiş olmamız iyi birşey dedi bu içtiğim hapın plesantaya gecip gecmedini sordum gectini ancak tiroidimin yavaşladı bi anda bebeğinde metabolizmasının etkileneceğini söyledi.. sanırım yavaş olması artı kilo demek 4 kilo almışım şimdiye dek.. bebekte son 3 ayda kilo almalı dedi.. sanırım bebeğin kilo almasınıdamı etkiliyo anlamadım tam işte kafam karıştı..
    ve bana 69 kilo ile dogum yapmalısın dedii.. elime diyet listesi verdi.. şaka gibi ara ögün 10 üzüm veya 1 nektari veya 1 armut vs
    bunların ışıgında tedirgin değilim tek sıkıntım bulunmaz hint kumaşı mı bu hastalık kimsede duymadım yaşayanlar benimle tecrübelerini paylaşabilirlermi ? en önemlisi bitanecik bebeğimin zekası etkilenirmi?

    Canım yavrum için şimdi hep akıllı olsun Allahım diyorum okuyupta yazmayanlarda ne olur bana bi dua etsinler kendim için değil inanın bebeğim için..
     
  2. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  3. BenPeriKizi

    BenPeriKizi Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.617
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    dualarim seninle:Saruboceq:allahin izniyle hic birsey olmaz cünkü aynisini bende yasadim.hatta hamileligimi ögrendugum sirada izne tr ye gelicektik.bu arada o günlerde kahverengi lekelenme oldu bende 1 hafta boyunca bir yandan onun tedirginligi ilk kez yasiyodum böyle birseyi bebegimin düsecegi korkusu Tr ye gelir gelmez doktora gittim bütün testleri istedi bende neyse yaptirdik hipotroid cikti iste beni tekrar tip fakültesinin troid bölümüne sevk etti orayada gitti kan testi yaptilar birde ultrasonla bogazima modüllerin büyüklügüne bakildi 2 side normal boyutta cikti ama halilelikten dolayi az hormon üretiyolarmis hap verdi bende senin gibi yarim ictim 6 hafta sonra kendi doktoruna tekrar tahlil yaptir dedi.dönünce burdaki doktoruma anlattim herseyi test yapti aldigim ilacla normale dönmüs ayni ilaci devam et dedi ayda bir kan testi yapti bazen arttirdi dozu öylelikle tamamladik hamileligi allaha sükür oglumda hic bir problem olmadi dogunca o da kontrol edildi cok ta akilli oglu$um:nazar:simdi 17 aylik.dogumdan sonrada bir süre ilac kullanmaya devam ettim sonra düzeldi kestik ilaci.simdi gene tedirginim 2.ye hamileyim ve yarin doktora gidicem bakalim bundada cikacak mi:uhm:sonuc olarak erken farkedilmesi güzel böylece problem olmuyo allahin izniyleopuyorumnanaktan
     
  4. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  5. kenyaa

    kenyaa annesinin kuzusuuuu Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.404
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    canım hamile oldugumu ilk öğrendiğimde benimde 4.70 falandı sanırım ilk doktorum cok önemsedi hemen bi genel cerrahi uzmanına danıs falan dedi ödüm patladı
    sonuclarımı hemen baska bir doktora gösterdim yani suandaki doktoruma ve hamilelikte bütün hormonlarınız değişir bununda değişmesi cok normal dedi
    ben onada inanmadım ve tekrar hormon testi yaptırdım
    değerlerim 3 e düşmüştü benim ailemdede genetik ama annemin bile degerleri normale düşmüş durumda
    bu sonuclar cıktıktan sonra 2. doktoruma devam ettim ve Allaha sükür bir problemim cıkmadı
    seninde degerin yüksek deil bence normale düşecektir ama sen yinede bütün tahlillerini tekrar yaptır.
     
  6. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  7. nehiriver

    nehiriver 09 10 09 saat 9 05 :) Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    7.898
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    kısaca söleyim hamileliğimin 8 nci haftası tarafından 15 günde bir kan testi yaptırıp endokrin prfuna götürüyprum artık sıkıldık ya bebeişimle ordan oraya gitmekten cok sükür 2.50 yi gecerse ilaç baslaıycam dedi yarım teflormu nedr gecmedi allahtan bakalım bu haftada gitces ne diycek az zaman kaldı bölece gecer gider inşallah panik yapma zaten gecmiş olsun
     
  8. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  9. pumpkins

    pumpkins Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.518
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    canım ben 1,5 yıldır tiroid hastasıyım ve 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum,evet tsh'ın yüksek çıkması tiroid bezlerinin az çalıştığını gösterir,ama seninki zaten sınırın biraz üstünde çıkmış,ilaçlarını düzenli kullandığın ve kontrollerini aksatmadığın sürece ne bebeğine ne de sana bi zararı olur bu hastalığın,korkulacak bi yanı yok,tek kötü tarafı ilacını ömür boyu kullanmak zorunda kalman,ama belki seninki hamilelikle birlikte ortaya çıkmıştır ve hamilelikten sonra geçer,ben de günde 1 tane tiroid ilacı içiyorum ve 15 günde bir kontrole gidiyorum ve değerlerim hep normal sınırlar içinde,dediğim gibi ilacını kullan ve kontrollerini yaptır,Allah'ında izniyle sağlıkla tamamlar kucağına alırsın bebeğini.
     
  10. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  11. YenidenDogdum

    YenidenDogdum Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    15.762
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    kıslar çok teşekkür ederim inşallah sorunruz gecirirz hepimiz , benim mayıs ayının 2.haftasında tsh 2.08 idi hatta ben hep fazla mı calıyor ne ondanmı kilo almıyorum diye hep kontrol ettiriyordum az çalışması kiloya megilim oldunu gösterirmiş zaten 4 kilo aldım hamileliğimde
     
  12. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  13. edam_y

    edam_y üç kişiliğiz artık:) Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.964
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bende hipotroıd hastasıyımm.ve bi oğluşum var
    maşallahhh hiç bi sorunum olmadı gebelik boyunca
    ilaçlarını düzenli aldığın taktirde sorun yapma canım
    rahat ol derimmmmm.hayırlı hamilelikler size
    a.s.:teselli:
     
  14. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  15. YenidenDogdum

    YenidenDogdum Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    15.762
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    kıslar sizlerde euthyrox adlı ilacı yarım kullanıyorum siz hangi ilacı aldınız
     
  16. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  17. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    gulencım bendede var 2 yıldır ılac kullanıyorum hamile kalmak ıcın cabalıyorum eşimde sorun var.. bende senın kullandıgın ılactan kullanıyorum hamıle kalırsam ilaca devam edicem..kesinlikle ne emzirirken ne hamıleyken ılac bırakılmıyo...tsh ın duzgun olmaması demek butun vucut dengesının alt ust olması demek canım sakın ıhmal etme..
     
  18. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : YenidenDogdum
  19. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    gercekten cok kılo aldırıyo ben bırden 10 kg kadar aldım..annemdede vardı zaten dr gıttım ve suphemız doğru cıktı hıpotıroıt...tsh ım 4.50 di...şimdi 2.40 civarı...ama ben haşimato hipotiroitim...
    yani tiroit bezimde iltihaplı nodüller var...bide kötü antikorlarım yüksek..yani nedeni belirlemeyen sebeplerden dolayı tiroit antikorları bırbırlerını yabancı zannedıp savunmaya gecıp birbirlerini olduruyolarmış...