hocam spermiyogram testimizi yorumlar mısınız?...

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve sevgii:) tarafından 26 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : sevgii:)
  1. sevgii:)

    sevgii:) bebişimm benimleeeeeee:)) Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.357
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hocam biz 1.5 yıldır evliyiz ve henüz gebelik elde edemedik.eşimin spermiyogram sonucu böyle.bize aşılama önerildi.buarada yasım 23 eşimin yaşı 30.asılama öneren tüp bebek doktorumuz benden rahim filmi istemedi eşimde doktor olduğundan ona bikaç soru sordu ve rahim filmine gerek olmadığını söyledi.problem olmadığını düşündüğünü ekledi.yumurtlama takibi normal kist yok rahim temiz hersey normal dendi fakat yinede rahim filmini çektirmelimiyim..aşılamamı mantıklı bizim durumumuz için yoksa direk tüp bebekmi?..şimdiden saolun hocam
    sperm volümü:3,5ml
    PH:7.5
    Likefaksiyon süresi:20dk.
    viskozite:normal
    Sperm sayısı:14.0 milyon/ml
    Top.spermsayısı:49 milyon
    Totalmotilite%:52
    ileri hareket (+4,%) :11
    Yavaş ileri hareket (+3;%):22
    Yerinde hareketli (+2,%) :19
    Hareketsiz: % 48
    Vitalite: %1
    Normal morfoloji: %1(Kruger's):
    Akrozomal:91,
    sitoplazmik droplet:2,
    Boyun-orta kısım:4,
    Kuyruk:2
    Aglütinasyon:yok
    Lökosit sayısı:<1.2 milyon
    Yuvarlak hücre:<4
    Testosteron ve diğer hormonal parametreler normal düzeyde saptandı ayrıca skrotal USG'de Varikosel tespit edilmedi.
     
  2. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevgii:)
  3. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    merhaba sevgii:);

    Eşinizin sperm analizi sonucunda göze çarpan normal morfolojinin %1 olması durumu, sizin için tüp bebek (mikroenjeksiyon) tedavi yöntemini gerektirdiğini düşündürmektedir, bu tedavi yöntemi ile %50 civarında gebelik şansı olabilir. Ancak, evlilik sürenizi göz önüne aldığımızda IUI (aşılama) tedavisi de denenebilir, ancak bu durumda gebeliği elde etme şanzının %7-8 civarında olduğunu düşünmek gerekir. Eğer, kararınız önce aşılama tedavisini uygulamak olacaksa, o zaman da tüplerinizin açık olup olmadığını ve rahimde yer kaplayan herhangi bir kitle olup olmadığını gösteren rahim filminizi mutlaka çektirmenizi öneririm. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.


    Op. Dr. Osman Denizhan Özgün

    Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.