Hollanda Bisküvisi

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 31 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    31 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    [COLOR="Blue"]• 1.5 Su Bardağı Un
    • 175 gr. Tereyağı
    • 1 Adet Yumurtanın Akı
    • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    • 1 Paket Vanilya
    • 1 Su Bardağı Toz Şeker
    • 1/2 Paket Kabartma Tozu[/COLOR]

    [COLOR="DarkOrchid"]Unu eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun.
    Hamuru üç eşit parçaya ayırın.

    Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin[/COLOR]
     
  2. 31 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
     
  4. 11 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  5. DoktoraGittim

    DoktoraGittim Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ellerinize saglik tesekkurler
     
  6. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  7. hace

    hace Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerinize sağlık.