Hollanda Usulü Yumurta

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin. Garnitür olarak balık püresi kullanın. Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın. Tencereye süt veya krema ekleyin. Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin. İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin. Soğutunca sosunuz hazır olur.

    kaynak:kucukeris.com
     
  2. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. Elis

    Elis Guest

    anam 11 senedir burdayim ilk defa duydum boyle bisebenneyaptımkiresminide koyaydinda bi bakaydim,merak ettim simdik:mymeka: