Hollandez sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Balıklarla birlikde kullanılır.



    1/2 litre için
    500 ml Tereyağ 35 ml Sirke
    8 Adet Tane beyaz biber dövülmüş 3 Adet yumurta sarısı
    1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı limon suyu

    Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin.Oluşan kefi alıp ılık tutun.Sirkeyi ve beyaz biberleri bir tavaya koyun ve kısık ateşte suyunun hemen hemen tamamını çektirin.Ateşten alın.Soğumaya bırakın ve yaklaşık 25 ml su ilave edip karıştırınız.Yumurta sarılarını ekleyin ve benmaride sürekli çırparak pişirin.Pişince benmariden alın,sürekli çırpmaya devam ederek soğutun.Çırpmaya devam ederek eritilmiş tereyağını ekleyin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Baharatını sadece tuz ilavesiyle ayarlayın.Limon suyunu katarak sosu tamamlayın.
    kaynak:uzmanforum.org