Hollandez Soslu Levrek

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Karidesleri 1,5bardak su ve 1fincan sirke ile bir tencereye alın, tuz serpip kaynamaya bırakın. Haşlanınca suyunu süzüp soğuk su altıda kabuklarını çıkarın.
    Mantarları doğrayın, 1tatlı kaşığı tereyağında sote edip karideslere ekleyin.
    Ispanakları yıkayıp doğrayın 6bardak su içinde haşlayın; yumuşadığı vakit kevgirden geçirerek süzün.
    Bir kap içinde 1kaşık tereyağını eritin, ıspanakları burada kavurup tuz ve biber ekleyin.
    Pişen ıspanağı fırın tepsisine birer santim aralıklı oval şekillerde koyun.
    Onların da üzerine levrek filetolarını pay edin. Aralara mantarlı karışımı yayın, limon sıkıp, baharat serpin.
    Yumurta sarılarını ½ fincan su ve az tuz ile çırpın.
    İçi kaynar su dolu bir kuşane içine oturtup ısıtın. Isınan yumurtalara kalan tereyağını minik parçalara bölerek katın, erisinler.
    Bu arada sürekli karıştırmalısınız. Karışım mayonez kıvamını alınca ocaktan alın ve içine 2kaşık kadar limon suyu ekleyin.
    Bu karışımı da tepsiye koyduğunuz malzemenin üzerine yayın.
    En sona rendelenmiş kaşar peynirini serpin; servise yakın zaman 170dereceli fırında kızartarak sıcak olarak sofraya sunun.