hormon testlerı sonuclarından anlayan varmı yardımcı olun

Konusu 'Jinekoloji / Kadın Hastalıkları' forumundadır ve zelal63 tarafından 15 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  1. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tedavıye ılk adımım test yaptrmak oldu bısuru hormon testı anlayan varsa sonuclardan yardım edın
     
  2. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  3. Quelle

    Quelle Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2008
    Mesajlar:
    549
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sonuclari bir yaz canim bakalim
     
  4. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  5. zeyhat

    zeyhat sonunda oldu :) Üye

    Katılım:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.085
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    1 hafta sonra benimde hormonlarıma bakılacak bu topiği iyi takip edeyim. Ama sonuçları kan aldıktan iki gün sonra veriyorlarmış. Keşke aynı gün alabilesem bende çok meraktayım. Daha bir hafta sonra kan vereceğim ve bugün hastaneyi arayıp sordum düşünün ne zaman veriyorsunuz sonuçlar diye.
     
  6. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  7. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sonucları yazıyom lutfen yardım edın
     
  8. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  9. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tsh;3.86
    estradıol-e2;25
    fsh;5.90
    lh;2.52
    prolaktın;9.57 sonuclar bunlar
     
  10. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  11. nurseay

    nurseay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yumurtlaman iyi gozukuyo canim, yani anladigim kadariyla sonuclarin iyi bir problem yok.
    Insallah seni yaniltmamisimdir.gecmis olsun
     
  12. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  13. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ıcıme su serptın valla yanı bu testler normal cıkarsa bebk olma sansı yuksekmı oluyo
     
  14. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  15. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Canım Tsh değeri troid hormonuyla ilğili gebelikte büyük rol oynuyor..Olması gerek değer canım TSH, 0.27 - 4.20, mikroIU/mL arasıdır....seninkide uyuyor...

    Prolaktin ise kadınlkarda süt vermeye yardımcı olan bir hormondur
    .Olması gereken değer.. Kandaki normal değeri 10-25 ng/ml'dir.....

    FSH (folikül uyarıcı hormon) beyinden salgılanan ve yumurta gelişiminde önemli rolü olan bir hormondur.. olması gereken değer ise Kan FSH düzeyleri 10-15 mIU/ml değerine kadar normal olarak kabul edilebilir...
     
  16. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  17. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    benım tsh oranım yuksek sanırım 0.34-5.60 normalmı
     
  18. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : zelal63
  19. zelal63

    zelal63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sanırım yuksek zaten kıloluyum troıd olmasın bende ya doktorum dıyetsyenede gonddrdı