HSG çektirdim kanallarım açık çıktı, klomen tedavisi uygulandı

Konusu 'Tüp Bebek Yöntemi ile Çocuk Sahibi Olmak.' forumundadır ve sudenur80 tarafından 4 Mart 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    4 Mart 2010
    Konu Sahibi : sudenur80
  1. sudenur80

    sudenur80 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.327
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    bende polikistik over oldugunu söyledi.doktorum.
    4 yıllık evliyim ve hala çocuk istiyoruz ama malesef olmuyor.
    eşimin 40 milyon çıktı. ona normal oldugunu söylediler.
    bende hsg çektirdim kanallarım açık çıktı.fsh 8.7 gb bişeydi tam hatırlamıyorum.
    klomen tedavisi 3 defa uygulandı.
    klomenle aşılama 1 defa genart negatif.
    klomen artı şekerle ilacı gloko. kullandım.yumurta sayısı çok oldugu için aşılama yapılmadı ve o ay kist oluştu 47 mm gb.sonra 2 ay yasmin dogum kontrol ilacı kullandım.tabi bizde umut bitmedi.tekrar aşılamaya start verdik.neyse ki yasminle kist gitti.sonra ki ay gonol f kullandım 50mg doz iğne kendim yaptım iğneleri.sonrasında 20 mm 1 tane folikül gelişti.çatlatma iğnesi ve sonuç negatif ne yazık ki...sonra aynı ay ilaç vardı 75 mg başladık ve ne yazıkki dr yumurta oluşmamış dedi. göremedim dedi.ilginç buda ama ben sanki var gb geldi bir dahada gitmedim.sorum varsa kist oluştururmu? direk tüp bebeğe geçsem mi.yoksa beklesem mi.nisan ayında yaptırmayı düşünüyorum.acaba bu aşılamalardan dolayı beklemek gerekiyormu.son sorum.ben aşılamada biraz zorlanıyorum.transverde genel anestezi altında olsa zararı var mı?şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.....
     
  2. 17 Mart 2010
    Konu Sahibi : sudenur80
  3. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba
    pco larda öncelikli olarak aşılama düşünülebilir ancak aşılamalarda gebelik şansınız %20 yi geçmez.İlaç kullanımı sonucunda kistler oluşabilir.Bu kistler sizi korkutmasın doğum kontrol haplarıyla bu tür kistler kesin hallolur.Bence belklemenizin bir faydası olmaz tüp bebek düşünebilirsiniz.Transfer işlemi anestezi altında yapılabilir bir sorun yaratmaz
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.