Humus

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Efsane tarafından 14 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    HUMUS


    Malzemeler :


    1,5 Su Bardağı nohut
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    3 Dış sarımsak
    1 Çay bardağı tahin
    1 Limon
    2 Çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kimyon, tuz

    Üzeri İçin :

    Zeytin, turşu, maydonoz

    Yapılışı :


    Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri kornişon turşu, maydonoz yaprakları ve zeytinle süslenir.


    Afiyet Olsun

    HUMUS


    Malzemeler :


    1,5 Su Bardağı nohut
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    3 Dış sarımsak
    1 Çay bardağı tahin
    1 Limon
    2 Çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kimyon, tuz

    Üzeri İçin :

    Zeytin, turşu, maydonoz

    Yapılışı :


    Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri kornişon turşu, maydonoz yaprakları ve zeytinle süslenir.


    Afiyet Olsun
     
  2. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  3. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
  4. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  5. mxixz mxixz

    mxixz mxixz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2006
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Cok guzel ellerıne saglık
     
  6. 3 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Efsane
  7. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Ben mayonezle yoğurtta koyuyorum içine nefis oluyo :))
     
  8. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Efsane
  9. jalesel

    jalesel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    456
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bayılırım ama kabukları soymak baya vakıt alıo bır kere yapabildim daha bir de benim dışımda pek sevmio ailem..
     
  10. 17 Ocak 2011
    Konu Sahibi : Efsane
  11. mrvvt

    mrvvt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    ben hataylıyım ve bizim buraya özgü bi mezedir ve sunumu böyle olmaz tabağa yaydıktan sonra üzerine isteğe göre zeytin yağı ve pulbiber koyulur yada salça ve zeytinyağı yapıp dökülür ve maydonoz turşu domatesla süslenir
     
  12. 18 Şubat 2011
    Konu Sahibi : Efsane
  13. firuzeeee

    firuzeeee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2011
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    cnm bunu denedim ben, benden başka seven yok ailede ama :KK57: ben bayıldım çok lezzetli, zahmet edip buraya yazmışsın, çok tskr ederim sana:KK71::KK71:
     
  14. 19 Şubat 2011
    Konu Sahibi : Efsane
  15. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    üzerine sucuk kızartılıp koyulabilir,birde isteğe göre kızdırılmış tereyağıyla servis edilebilir....
    antakya,adan,antep dolaylarında böyle verilir....
    ellerinize sağlık bu tarifte çok güzel....
     
  16. 17 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : Efsane
  17. Ritik

    Ritik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    48
    Ben üzerine pulbiber kizartip dökerim. Sahane oluyor