Hünkar Beğendi (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.649
    Beğenildi:
    5.184
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Patlıcan püresi için:
    6 patlıcan
    1 kaşık un
    1 kaşık yağ
    2 kaşık kaşar peyniri rendesi
    1 su bardağı süt
    1 avuç maydonoz
    tuz ,karabiber
    Kebap için:
    1 kg. kuşbaşı et(kuzu)
    2 soğan
    2 kaşık tereyağ
    tuz,karabiber

    İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.
    Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştılır.
    Su(3 Bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber atılır.
    Et suyu 1-1,5 kepçe kalmalıdır.
    Patlıcanlar ucundan başlıyarak ocakta çevire çevire közlenir. Patlıcanları közlemeden önce kürdan veya sivri bir bıçakla sık aralıklarla delerseniz içi daha iyi pişecektir.
    Kabukları soyulup incecik kıyılır.
    Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Patıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
    Servis tabağına önce püre, üstüne kebap konulur. Maydanoz yapraklarıyla süslenir.
    alıntı