Hünkar beğendi

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve gulde tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    22 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulde
  1. gulde

    gulde "Baby,Don'tYouBreakMy..." Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.807
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    2 KİŞİLİK(KİŞİ SAYISINA GÖRE MALZEME ARTTIRILABİLİR)



    1)5 ADET PATLICAN
    2)650GR KUZU KUŞBAŞI
    3)1,5 ÇAY BARDAĞI SÜT
    4)1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (YARISI ETE)
    5)YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
    6)3 DİŞ SSARIMSAK
    7)6 ADET SİVRİBİBER
    8)2 ADET DOMATES
    9)2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
    10)YARIM SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SU
    11)TUZ KARABİBER,İSTEĞE GÖRE PULBİBER

    Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın
    Aluminyum folyalara sarıp ocağınızdan çevirerek közleyin(isterseniz fırınınızda da yapabilirsiniz)
    piştikten sonra hepsini soyup doğrayın
    tencerenize sıvı yağın yarını yoyun ve kızdırın
    patlıcanları kızgın yağda biraz çevirin
    içine sütü,karabiberi,sarımsağı,zeytinyağını ve en son tuzu atın
    kısık ateşte pişirin
    ayrı bir tencerede kalan sıvıyağını koyup kızdırın
    içine sivribiberleri atıp rengi biraz değişene kadar pişirin
    daha sonra içine etlerinizi atıp kavurun,
    ardından salça,domates,karabiber,tuzu koyup
    iyice bir kaşık yardımı ile çevirin
    ardından içine kaynamış suyunu ekleyin
    ben eti düdüklü tencerede pişirdim(20 dk)
    servis yapacağınız zaman patlıcanı ve eti biraz ısıtıp önce patlıcanı üzerine de etleri döşeyebilirsiniz
    AFİYET OLSUN:))