Hünkar beğendi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve darned tarafından 2 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : darned
  1. darned

    darned yanlışım varsa yanlışın vardır Pro Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.873
    Beğenildi:
    1.691
    Ödül Puanları:
    238
    çok güzel bir patlıcan yemeği meze olarakta kullanılabilir denemenizi tavsiye ederim üstelik fazla zamanınızıda almıyor

    patlıcanları közde iyice pişirin

    8 adet patlıcan 300 gram kuşbaşı et 1 adet orta boy domates 3 adet sivri biber 1 adet orta boy soğan 1 kaşık salça 1 paket beşamel sos 2 sb süt yeteri 2 kaşık sıvı yağ 1 ç k tuz karabiber

    pişen patlıcanların kabuklarını guzelce soyun gerekirse yıkayın kesme tahtasında bir güzel kıyın daha sonra soğanı biberi kuşbaşı eti kavurun üzerine salça domates karabiber ve tuzu ekleyip yarım ç bardağı su ekleyıp bir tasım pişirip ateşten alın.sıra geldi beşamel sosa beşamel sosu 2 bardak sütle kaynatın şayet hazır bulamassanız ki ben oyle yaptım 4 yemek kaşığı unu margarin veya tereyağında kavurup üstüne azar azar süt ekleyerekte beşamel sos yapabiliriz bu sos kaynamaya başlayınca ki sürekli çırpmak gerekiyor içine kıydığımız patlıcanlarıda ekleyip tekrar güzelce çırpıp söndürelim servis tabağına bu patlıcanlı sosu üzerine sotelediğimiz eti koyalım tercihen soğuk daha lezzetli hepinize afiyet olsun