hünkar kayığı

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve gulkurusuu tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    22 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  1. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    beşemal soslu kabak karnıyarığı

    bır tencerede su kaynatıyoruz. ve fırını 180 derece sıcaklıga getırıyoruz,ısınması ıçın.fırın tepsısını yaglıyoruz.

    1 kılo kabak
    2 parça tavuk göğsü
    süt
    un
    tuz
    kaşar peynırı

    kabakların dışını temızledıkten sonra kaynayan suya 5dk erımesıne yumuşamasına ızın vermeden bır şok yapıyoruz. sudan aldıgımız kabaklarımızı ortadan ıkıye bölup yumuşak iç kısmını tatlı kaçıgı ıle cıkarıyoruz.

    bir tencerede tavuk gögsumuzu kuşbaşı yapıp ayçiçek(mısırözü) yagı ıle kavuruyoruz. suyunu salıp çekınceye kadar kısık ateşte pişirelim. piştıkten sonra tuz ve az az beşemal için un ekleyelım ve sut ekleyelım. beşemalın kıvamı tutuncaya kadar karıştıralım. pişirdıgımız harcı kabakların içine doldurup dogruca sıcak fırına verelım. 30 dk piştıkten sonra uzerıne kaşar ekleyıp afıyetle yıyelım :)
     
    Son düzenleme: 22 Mayıs 2009
  2. 22 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  3. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    işte bu da resmı ama alıntı yakında yaparım yenıden cekerım sızın için.
     

    Ekli Dosyalar:

  4. 22 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  5. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    hi yapmadim böyle bisey amaenfes görünüyo mutlaka deniycemcokacimcoook
    elerine emegine saglika.s.
     
  6. 22 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  7. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    canım afıyet olsun, hem hafıf hem lezzetlı.
     
  8. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  9. archimim

    archimim KRALİÇE KIZIM ASYA'M Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.213
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    bu akşam deneyeceğim tarif için teşekkürler
     
  10. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    esim cok seviyo ama ben hic yapmadim:kedi:
    ellerine saglik
    mutlaka denicem hazir tarifide bulmusum
     
  12. 20 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  13. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun umarım guzel olmuştur. sevgıler
     
  14. 20 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  15. Poison

    Poison tarçınlı kek =) Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    waa super görünüyor acilen denemem lazım cokacimcoook
    ellerine sağlık
     
  16. 24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  17. gulkurusuu

    gulkurusuu güzel günler, bizi bekler Üye

    Katılım:
    4 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.619
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun canım.
     
  18. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : gulkurusuu
  19. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Yapacağım tarifler arasına aldım tatlım