Hünkarbeğendi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    bir avuc dolusu kucuk parcalara ayrilmis kuzu eti
    1 su bardagi dolusu su
    1 adet sogan
    1 adet ince kiyilmis carliston biber
    1 adet minicik dogranmis domates
    1 kasik domates salcasi
    tuz, karabiber,kirmizi biber
    PATLICANLI PURESI ICIN
    2 adet patlican
    yarim liom suyu icine tuz konacak birazda icine su
    3 yemek kasigi tereyag
    2 yemek kasigi un
    bir nescafe fincani sut
    tuz

    minik dogranmis kuzu etlerini buyuk bir tencere alin icine bir bardak suyu ekleyin orta ateste pismeye birakin. kaynarken ustunde olusan kopukleri bir kasik ile alin iyice.ara ara karistirin. su miktari azalinca icine sogani ekleyip 5 dk kadar ara ara karistirarak pisirin. uzerine domatesler, carliston biberi, domates salcasini ve baharati ekleyin kapagini kapatip gene ara ara karistirarak 15 dk kadar pisirin.suyunu arada bir kontrol edin az gorunurse bir cay bardagindan biraz az su ekleyebilirsiniz.
    patlicanlari bir guzel kozleyin. kabuklarini soyun. limon suyu, tuz ve su olan kabin icinde bir sure bekletin.1-2 dk kadar. sonra cikarip suyunu sıkın. ince ince dograyin hatta iyice ezin.baska bir tencerede tereyagini ve unu karistirarak pisirin. daha sonra iyice ezdiginiz patlicanlarida ekleyin..karistirirken icine yavas yavas sutu ekleyin. besemal sounuz hazir. ben yanina ayni zamanda patates pureside yaptim. patlicanli besemal sosu vepatates puresini karistirdim. bu karisimi geniz bir tabaga ortasi bos kalacak sekilde yerlestirdim ortasinada et soteyi koydum.
    meleklerimiz.azbuz.com