Hurma Tatlısı

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp, kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz. Sonra, ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz. Hamurunu fazla sert olmayacak şekilde yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtıktan sonra hafif ovalleştirin. Şekilli olmasını isterseniz üst kısmını rendeye de basabilirsiniz. İçine bütün antep fıstıklarımızı koyup kapatıyoruz. 180C önceden ısıtılmış fırında pişirip soğuk şerbetimizi tatlılarımızın üzerine dökelim. Tatlılarımızın üzerine tepsi kapatıp, şerbetini çekmesini sağlayalım. (Not:Şerbeti çok sıvı olan tatlılarınız olursa fırını kapattıktan sonra soğumasına yakın tepsinizi biraz fırında bekletirseniz şerbetini daha da güzel çekecektir.)

    kaynak:mutlulukdefteri.blogcu.com