Hurma yada Kalburabastı Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Ceviz de dahil tüm malzemeleri yoğurup kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
    Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kalbur üzerinde (annemin tavsiyesiyle ben rendenin üzerinde yaptım bu işlemi) yassılaştırarak şekil verin. (oval şekil verilmiş hamuru rendenin üzerine alıp ortasına 4 parmağınızla bastırarak ortaya boşluk yapıyorsunuz, aslında bu boşluğa cevizi doldurmanız gerekiyor ama ben hamurun heryerine dağılmış cevizi daha çok sevdiğimden hamura kattım cevizi, siz dilerseniz bu boşluğa ceviz doldurun) Sonra hamurun iki ucunu birleştirip tepsiye dizin.
    Hurmalar tamamlanınca 190 derecedeki fırında pişirin.
    Fırından çıkar çıkmaz sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
    Not: Dilerseniz daha çok malzemeyle kocaman bir tepsi yapıp pişirdikten sonra 1-2 ay buzdolabında şerbetlemeden saklayabilirsiniz. Yemek istediğiniz zaman çok sıcak fırına 5 dakika sokup çıkarmanız ve üzerine soğuk şerbeti gezdirmeniz yeterli, tecrübeyle sabittir.
    alıntı