İç Baklalı Bulgur Pilavı (Hatay)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve aleyna72 tarafından 19 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  1. aleyna72

    aleyna72 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    İç Baklalı Bulgur Pilavı (Hatay)

    1 su bardağı pilavlık bulgur
    2 soğan
    2 çorba kaşığı (40 gr) margarin
    Yarım kg taze iç bakla
    1 çorba kaşığı biber salçası
    5.5 su bardağı su
    Tuz

    1. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    2. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.