İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    İç Pilav Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın. 20 dakika bekletip, süzün. Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın. Pirinci yağda kavurun. Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun. Pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibaharı katın.
    Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
    Kestaneli Hindi Hindinin karnını kesip, içini temizleyin. Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Hindinin üzerine bu karışımı sürün. İçine hazırladığınız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını koyun.
    Kestaneleri kızgın fırında kavurun. Hindinin içine doldurun. Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın. Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin.