Içi doldurulmuş biber turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    1- Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.
    2- Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.
    3- Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.
    4- 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır.
    5- Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
    Not: Turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.