İçli Köfte (Resimli)

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 13 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaslar bu icli köfte burada yapilan restoran usulü icli köftedir.Biliyorsunuz icli köftenin degisik versiyonlari
    var.Buda bizim yaptigimiz.Bu tariften bayaa fazla cikiyor.
    Ama yerinizde olsam yapar buzluga atarim,misafir gelince de cikarip kizartirim.



    Disi icin:
    1 litre süt
    1 su bardagi irmik
    1 kilo ince bulgur
    1 yemek kasigi un
    5 yumurta
    2 orta boy haslanmis patates
    Tuz
    Ici icin:
    Yarim kilo kiyma
    1 büyük sogan
    1 su bardagi ceviz
    Karabiber,tuz
    Bolca kirmizi tozbiber
    taze veya kuru maydanoz

    Sütü genis bir tencerede kaynatin.Kaynayinca atesten alip hemen irmigi ve bulguru yedirin.Tencerenin kapagini kapatip 10 dakika bekletin.Sisince rendelenmis patates,5 yumurta.un ve tuzu ekleyin.Yine iyice karistirip yedirin.
    Ic icin kiymayi tavada yagsiz kavurun.Dogranmis sogani ekleyip devam kavurun.Bitince atesten alip icine kirilmis ceviz,karabibiber,bolca kirmizi tozbiber,dogranmis veya kuru maydanoz ve tuz ekleyin.
    Dis malzemeden mandalina büyüklügünde beze koparin.Bas parmaginizla oyarak ve diger elinizle sürekli cevirerek icini acin.ic malzemeden doldurun ve agzini kapatin.Hepsini bitirdikten sonra genis bir tencerede sivi yag kizdirin ve icli köfteleri dikkatli bir sekilde koyarak nar gibi kizartin.
     
    Son düzenleme: 22 Şubat 2013
  2. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 25 Ocak 2009
  4. 14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerinize sağlık Azeri kızı..her zamanki gibi bunu da BECEREMEMİŞSİNİZ ama niiyyyse:kahve::roflol::roflol::roflol::jeyyar:
    En kısa zamanda yapıp foto eklicem:1closedeyes:
    sevgiler:1rolleyes:.
     
  6. 14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Tesekkürler Libyana'cim.
    Ama bu seferki saheserler esime ait.
    Dükkandaki icli köfteleri esim yapiyor.
    :icecream:
     
  8. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ah canim ah ,simdi yine canim cekti ,
    bende daha once yapip eklemistim ,resmini silmisler daha tekrarda koyamadim
    bn yapinca yarisini kizartma yarisinda haslama yapiyorum ama, kizartmasi harika oluyo
    seninkide guzel olmus ,ay pardon esininki :)
    ailecek beceriklisiniz desene
    eeee restoran olunca normal
     
  10. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    içli köfteler süper
    süper görünüyolar
    bende çokkkk severimki sorma
    azeri kızı çok beceriklisiniz maşallah tarifleriniz harika
    yalnız ben bu içli köfteyi becerebilirmiyim
    üstü çatlıyo falan yaa pişirirken
    püf noktası varmıdır efenimm a.s
     
  12. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    bu tarifi birebir yaptigin zaman hic
    catlama olmuyor.Yani biz yaparken hic olmadi.
    Ama püf noktasi olarakta sunu söyleyebilirim;
    dis malzemeyi kapatirken elinle bastirarak cevirmek
    sürekli.Catlayan yerlere de bas parmaginla
    sürterek yapistirabilirsin.
     
  14. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Canikom malzeme fazla biraz biz
    dükkanda öyle yapiyoruz ya.
    Degistirmeden verdim.Ama sen yari malzemeyle
    yap bence.
     
  16. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. XOXzgxuxrCe

    XOXzgxuxrCe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.875
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    Oyyy çok severim. Ya gidip yöresinde yemek lazım, ya da layıkıyla yapan yerlerde.
    Sahi hangi yörenin yemeği içli köfte :)?
    Gelelim konuya, acaba bu malzemeyle kaç adet çıkar hemen hemen ?
    Yapabilir miyim acaba ya fisfisfis
    10 tane ben yesem, 20 tane eşim yese yeter mi bize -tatlicadiarzu-
    Ellerinize sağlık :)
     
  18. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Yapacaginiz büyüklüge göre
    degisir kac tane cikacagi ama
    ortalama 20-30 arasi cikiyor.
    Ama basta yazdigim gibi yapin
    kizartmadan tepsiye dizin ve misafir
    gelince cikarip kizartin.Hemen elinizin
    altinda süper bir yemeginiz olur.