Içli Köfte Tarifim (Resimli)

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve ozlemim tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  1. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    içli köfte
    bu tarif ile ilk kez içli köfte yaptım.. (dün rüyam da içli köfte gördüm dayanamadım iftar için giriştim:) ne kıvamını biliyordum nede yapılışını.. ama şahane tuttu.. herkes bayıldı.. dün pişirdim bugün sunuyorum sizlere.. afiyet olsun :-)

    irmiği bir bardak sıcak su ile ıslatın.
    ben bu ilk yapışımda bulguru ıslatmadım aslında ama ıslatsak daha kolaylık sağlarmış yoğururken.

    içi için: 250 gr kıyma
    2 adet orta boy soğan
    1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
    1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    karabiber, tuz
    dışı için: 1,5 bardak ince bulgur
    2 yemek kaşığı un
    çiğ köftelik 200 gr kıyma (iki kez çekilmiş)
    yarım su bardağı irmik (1 su bardağı sıcak su ile ıslatılacak)
    bir dolu tatlı kaşığı biber salçası
    kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

    içi için pembeleşinceye kadar soğanı kavurun. içine kıymayı ekleyip topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavurmaya devam edin. tuzu ve karabiberi ekleyin. ben az toz şeker ekledim kavurmaya başlayınca. (daha lezzetli olur yazıyordu tarifde. hakikaten öyle oldu :) yaklaşık 15-20 dakika kavuruluyor kıyma. iyice kavrulmaz ise açılmalar olabiliyormuş içli köftede. ocağı kapatınca cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın. (iyice soğumalı harcı)
    dış hamuru için kıyma, irmik, bulgur, biber salçası, baharatları yoğurun.iki kaşık un ekleyerek yoğurmaya devem edin.. yoğururken ara ara yoğururken su serpiyoruz hamura.. kıvamı yumuşuyor ama çok ıslak olmasın. ben bulgurları ıslatmadığımdan 20-25 dakika kadar çiğ köfte gibi yoğurdum. (bulgur ıslatılırsa 10 dakika kafi geliyormuş) kolay şekil alabiliyor bir kıvam alıyor hamur. bir kase su koyalım yanımıza(elimizi ıslatmak için). içli köftere şekil verelim. avucumuzun içine alıp iki parmağımızla içini oyarak kase şekli veriyoruz önce. sonra içine 2 tatlı kaşığı harç koyuyoruz. sonra elimizi ıslatıp kapatma işlemine geçelim. yapılış şeklinin videosu internette çok yerde vardı.
    kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım.
    haşlamak içinde 10 dakika kaynar suda haşlanması yeterli oluyormuş. ben kızartmasına bayıldığımdan böyle yaptım..
    afiyet bal şeker olsun arkadaşlar..
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  2. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Nefis gözüküyor..
    Ellerinize;emeğinize sağlık...
     
    Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  4. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  5. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  6. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  7. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan
     
  8. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  9. sweet33

    sweet33 ruhsal dinlenmede Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.257
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel grünüyo ellerine sağlık
     
  10. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  11. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    çok teşekkür ederim canım... sizlerinde yüreklerine sağlık.. opuyorumnanaktan
     
  12. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  13. Ceylin_naz

    Ceylin_naz ben söylemem,sen anla Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.782
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    harika görünüyor ellerine sağlık cokacimcoook
     
  14. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  15. CikolataSelalesi

    CikolataSelalesi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    112
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benim gibi hiç yapmayı denememiş birine ümit oldun, ilk defa yaptım güzel de oldu diyerek :teselli: ben de denicem mutlaka, büyük sürpriz olucak canpareme kaydirigubbakcemile2 teşekkürler :1hug:
     
  16. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  17. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    çok teşekkürler efendim.. sizinde yüreğinize sağlık..

    ben hep yapmak istiyordum da kafamda acabalar vardı.. rüyama kadar girdi yani.. o akdar da severim.. annem dene bakalım olmazsa tepside kolayını yaparsın dedi.. ziyan olmaz yani..
    bende denedim ve inan çokta güzel oldu.. hem tadı, hem görüntüsü.. tavsiye ederim mutlaka. çok zor değilmiş. . tekrar yaparak gelen misafirleri de şaşırtacağım. hihoyyyt
     
  18. 8 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  19. pinkaya87

    pinkaya87 varlığın öyle bi sevinçki Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bende yapıyorum ama nedense patlıyor kızartırken. 2 kezdri aynı şey geliyor başıma