İçli Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Claries tarafından 20 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Claries
  1. Claries

    Claries O bir anne:) Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    kolay ve çok lezzetli yöresel bir yemek

    ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

    HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

    iç malzemesi:

    • 20 gr.ceviz içi,
    • Yarım çay kaşığı tuz,
    • Yarım çay kaşığı karabiber,
    • Yarım çay kaşığı tozbiber,
    • Yarım çay bardağı pulbiber,
    • 150 gr. az yağlı kıyma,
    • 100 gr. soğan,

    hamuru için:

    • 50 gr. simit(köftelik bulgur),
    • 25 gr. çiğ köftelik et,
    • Yarım çay kaşığı karabiber,
    • 1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,
    • Yarım çay kaşığı kimyon,
    • İki yemek kaşığı biber salçası

    KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır. İsteğe bağlı olarak haşlayarakta servis yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun