İhbeyşi (Adana)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve NILBERA tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
    alıntıdır



    MALZEMELER
    50 gram kıyma
    1,5 çorba kaşığı köftelik bulgur
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı margarin
    1 adet arpacık soğanı
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 diş ezilmiş sarımsak

    YAPILIŞ TARİFİ
    Kıyma, birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1
    çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun. Nohut büyüklüğünde
    parçalar koparıp, yuvarlayın,
    1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin, 1 adet arpacık soğanını yemeklik
    doğrayıp, tavada kavurun, 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin, 1 çay bardağı suyu
    ilave edin. Küçük köfteleri tencereye alın. On beş dakika pişirin.
    İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave
    edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.