Ihtiyaci Olanlara Süper Macunlar

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve basharfiben tarafından 17 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2008
    Konu Sahibi : basharfiben
  1. basharfiben

    basharfiben Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    alıntıdır..

    *** MACUNU SEVRİNCAN ***

    Bu macunun faydaları: Mafsal ağrılarına, siyatiğe, idrar zorluğuna, sırt ve kalça ağrılarına, vücuttaki yellere, haya şişliklerine, basura, yüz felcine, rahim hastalıklarına, siroz hastalığına, dalak hastalıklarına şifa verir.
    Kara helile ............................................. 21 gr.
    Sarı helile .............................................. 21 gr.
    Çiğdem ................................................. 21 gr.
    Kabili .................................................. .. 15 gr.
    Kimyon .................................................. . 6 gr.
    Kereviz tohumu ....................................... 3 gr.
    Karabiber ................................................ 3 gr.
    Deniz köpüğü ........................................... 3 gr.
    Hindistan tuzu ......................................... 3 gr.
    Udinindi .................................................. 3 gr.
    Kına .................................................. ..... 3 gr.
    Rezene .................................................. . 3 gr.
    Mahmude .............................................. 20 gr.
    Zencefil ................................................. 10 gr.


    Yapılışı: Bu maddeler toz haline getirilerek bal ile macun yapılır.
    Kullanılışı: 5 - 20 gr. yutulur.


    *** MACUNU MÜBAREK ***

    Bu macunun faydaları: Bir kimse erkeklikten kalsa veya kadın doğurmasa, bu macundan (40) gün sabah akş¤¤ 25 gr. yese erkek onsekiz yaşındaki delikanlı gibi olur. Kadın yerse on yaşındaki kız gibi olur, hamile olmasına mani olan bütün hastalığı vücuttan giderir. Hamile kalmaya bir vesile olur.


    Karabiber ............................................... 30 gr.
    Karanfil .................................................. 30 gr.
    Tarçın .................................................. .. 15 gr.
    Kebabiye ............................................... 30 gr.
    Udihindi ................................................. 15 gr.
    Kereviz tohumu ...................................... 50 gr.
    Üdül kahr ............................................... 30 gr.
    Isırgan tohumu ....................................... 30 gr.
    Anason .................................................. .30 gr.
    Havuç tohumu ........................................ 30 gr.
    Şalgam tohumu ....................................... 30 gr.
    Turp tohumu ........................................... 30 gr.
    Mesteki .................................................. 30 gr.
    Sinameki ................................................ 30 gr.
    Günlük .................................................. .. 30 gr.
    Üzerlik tohumu ........................................ 30 gr.
    Acı badem yağı ........................................ 10 gr.
    Haşlanmış çöreotu ................................... 18 gr.


    Yapılışı: Bunların cümlesi toz haline getirilerek ateş görmemiş bal ile macun yapılarak içerisine 100 gr. sakız(bitkisel) ilâve edilir. Ve istimal edilir.


    *** MACUNU KEBİR ***
    Bu macunun faydaları: Damar tıkanıklıklarını açar, dimağı kuvvetlendirir, aklı ve zekâyı arttırır, vücuttaki yelleri temizler.
    Kabili .................................................. .... 50 gr.
    Katran köpüğü ......................................... 25 gr.
    Zencefil .................................................. . 25 gr.
    Kişniş ....... ............................................. 25 gr.
    Hardal .................................................. .. 25 gr.
    Yosun .................................................. .... 25 gr.
    Kına tohumu ............................................. 25 gr.
    Kereviz .................................................. .. 25 gr.
    Sarısabır ................................................. 25 gr.
    Dövülmüş gül ........................................... 13 gr.
    Mesteki .................................................. . 13 gr.
    Sümbül .................................................. .. 13 gr.
    Udinindi .................................................. 13 gr.
    Safran .................................................. ... 1 gr.
    Papatya .................................................. .. 3 gr.
    Misk .................................................. ....... 1 gr.
    Amber .................................................. .... 1 gr.
    Yapılışı: Cümlesi gülsuyu içinde ezilerek yeteri kadar süzme bal ile macun yapılır.


    *** SARIMSAK MACUNU ***

    Bu macunun faydaları: Şöhreti büyük olan bu macun, soğuktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir, vücudun rutubebetini giderir, balgamın kökünü keser, âleti tenasüle kuvvet verir, erkekliği arttırır, felce, unutkanlığa, sekteye, el ayak titremesine, nefes darlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, damar sertliğine, yellere, mide ve karaciğer zafiyetine, makad ve rahim hastalıklarına şifa verir, idrarı söktürür, yüze kan getirir. Kitap, macunun tecrübe olunduğunu kayd ediyor.
    Sarımsak (dövülmüş) ........................ 1000 gr.
    Taze süt ........................................... 1500 gr.
    İnek yağı (tuzsuz) ............................. 1000 gr.
    Bal ............................................... Kâfi miktar
    Zencefil ............................................... 10 gr.
    Karabiber .............................................10 gr.
    Darufülfül Tarçın ................................... 10 gr.
    Kebabiye.......................................... .... 10 gr.
    Hindistan cevizi..................................... 10 gr.
    Akırıkarha........................................ ......10 gr.
    Havlıncan......................................... ..... 10 gr.
    Gül yağı .................................................1 0 gr.
    Safran .................................................. .. 7 gr.

    Yapılışı: Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.
    Kullanılışı: Macundan 10 ar gr. alınarak birer bardak hunnab şerbeti ile içilir.

    *** AK ŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİN TERKİP ETTİĞİ MACUN ***

    Bu macunun faydaları: Evlâdı olmayanlara, erkeklikten kalanlara, idrarını tutamayanlara, bel ağrısına, bel soğukluğuna, baş ağrısına, kuvve-i hazımaya, diz ve omuz ağrılarına, mafsal ağrılarına, siyatiğe, basura, kulunca nafidir.
    Çöreotu .................................................. . 90 gr.
    Zencefil .................................................. . 15 gr.
    Topalak .................................................. . 15 gr.
    Havuç tohumu .......................................... 15 gr.
    Soğan tohumu .......................................... 15 gr.
    Anason .................................................. .. 15 gr.
    Tarçın .................................................. ......9 gr.
    Dârüfülfül .................................................. .9 gr.
    Kebabiye .................................................. .9 gr.
    Mesteki .................................................. ...6 gr.
    Günlük .................................................. .....6 gr.
    Safran .................................................. ..... 6 gr.
    Andız kökü ................................................. 6 gr.
    Havlıncan ................................................ 12 gr.
    Meşe palamutu unu (kavrulmuş) .............. 180 gr.
    Kavrulmuş simit unu ............................... 360 gr.

    Yapılışı: Bunların mecmuu dövülür elekten geçirilir, yeteri kadar halis balla macun yapılır. 9-15 gr. kadar yutulur.

    *** HAYAT MACUNU ***

    Bu macunun faydaları: Balgamı söker, vücudu kuvvetlendirir, insanı gençleştirir, sıkıntıyı alır. Zekâyı geliştirir, akli dengesizliği düzeltir. Hazımsızlığı bertaraf eder. Sık sık idrara çıkmayı önler. Gazı giderir. Meniyi arttırır, tenasül uzvunu güçlendirir. Dişleri ve diş etlerini pekiştirir. Sırt ve mafsal ağrılarını, dil peltekliğini giderir

    Karabiber .............................................. 20 gr.
    Darufülfül ................................................ 20 »
    Zencefil .................................................. 20 »
    Tarçın .................................................. ... 20 »
    Hurma .................................................. .. 20 »
    Papatya ................................................. 20 »
    Ǥ¤ fıstığı ............................................. 20 »
    Hindistan cevizi ...................................... 20 »
    Salep .................................................. .... 20 »
    ޤ¤ fıstığı .............................................. 20 »
    Havlıncan ............................................... 20 »
    Papatya tohumu ..................................... 10 »
    Kuru üzüm ............................................. 60 »
    Bal .................................................. ..... 700 »
    Defne tohumu ......................................... 20 »


    Yapılışı: Sert maddeler toz yapıldıktan sonra bal ile iyice yoğurulur; macun meydana getirilir. Bir kavanozda saklanır.
    Kullanılışı: Günde üç defa birer ceviz kadar yutulur.

    *** MACUN-U YÜKSELEN ***

    Bu macunun faydaları: Ses kısıklığı, kan tükürme, balgam ve damar sertliğinde kullanılır
    Keten tohumu (kavrulmuş) ....................... 50 gr
    Kuru üzüm ............................................... 50 »
    Ǥ¤ fıstığı .............................................. 150 »
    Badem ezmesi ........................................ 150 »
    Meyan balı ............................................... 50 »
    Arap zamkı ............................................... 50 »
    Mesteki .................................................. . 50 »
    Çemen tozu ............................................. 50 »
    Kitre .................................................. ..... 50 »
    Beyaz biber ............................................. 50 »
    Nohut tozu .............................................. 50 »
    Nişasta .................................................. . 50 »


    Hazırlanışı: Sert maddeler toz haline getirilerek yeteri kadar bal ile macun yapılır. Bir kavanoza konur.
    Kullanılışı: Sabah - akş¤¤ birer tatlı kaşığı ağızda eritilerek yutulur.

    *** MACUN-U ÂRİFÂN ***

    Bu macunun faydaları: Balgamı söker, şiddetli öksürüğü keser
    Keten tohumu (kavrulmuş) ..................... 25 gr.
    Badem (tatlı) ......................................... 25 gr.
    Ǥ¤ fıstığı ............................................. 25 gr.
    Arap zamkı ............................................. 25 gr.
    Kitre .................................................. ... 25 gr.
    Demirhindi ............................................. 50 gr.
    Hurma .................................................. . 50 gr.
    Tereyağı (tuzsuz) ................................... 50 gr.
    Bal .................................................. .... 500 gr.


    Hazırlanışı: Sert maddeler toz yapılır, bal ilâve edilerek macun haline getirilir.
    Kullanılışı: Sabahları birer kaşık yutulur.

    *** MESİR MACUNU ***
    (Bu macun Merkez Efendi'nin terkibidir)

    Bu macunun faydaları: Bu macunu yiyenler o yıl içinde hastalığa yakalanmaz. Ağrı ve sızı çekmezler, zehirli hayvan ısırmasından korunurlar. Cinsel yönden güçlenirler. Bağırsakları kuvvetlendirir. Kan yapar. Vesveseye, şekere iyi gelir. Baş dönmesine, deliliğe, göğüs ağrılarına ve öksürüğe karşıda çok faydalıdır. Binbir çeşit hastalık için şifalı bir macundur.
    Karanfil ................................................30 gr
    Yeni bahar ............................................ 15 »
    Zencefil ................................................ 60 »
    Karabiber ............................................. 15 »
    Kişniş .................................................. . 30 »
    Havlı ne an ............................................ 15 »
    Kebabiye ............................................. 160 »
    Hindistan cevizi ..................................... 30 »
    Anason ................................................. 15 »
    Sakız .................................................. ... 9 »
    Hıyarşenbih ........................................ 180 »
    Safran .................................................. .. 9 »
    Tarçın .................................................. . 90 »
    Udulkahr .............................................. 15 »
    Çöpçini ................................................. 15 »
    Hardal .................................................. 15 »
    Mürsafi ................................................. 60 »
    Miyen balı ............................................. 90 »
    Rezene ................................................. 15 »
    Kimyon ................................................ 15 »
    Tarçın çiçeği ....................................... 120 »
    Çörek otu ............................................. 30 »
    Darüfülfül ............................................. 15 »
    Râvend çini ........................................... 30 »
    Limon tuzu ........................................... 10 »
    Kakula ................................................. 90 »
    Sinameki ............................................. 75 »
    Vanilya ................................................. 3 »
    Portakal kabuğu .................................... 60 »
    Üzüm suyu ........................................ 1250 »
    Bal .................................................. . 3000 »


    Hazırlanışı: Sert olan maddeler un haline getirilir, bir elekten geçirilir. Elekten geçirilen bu maddeler sıvı maddelere karıştırılarak macun yapılır, bir kavanoza konur. Günde üç kaşık yutulur

    :enbuyukkk: