İki Renkli Biber Çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve distancee tarafından 12 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : distancee
  1. distancee

    distancee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    352
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    1 cup = 250 ml'lik su bardağı
    * İki renkli çorba yapmak için ocağın üstüne iki ayrı tencere koyun ve iki çorbayı da aynı anda hazırlamaya başlayın. Çorbalarınız hazır olunca bir kepçe sarı çorbadan, bir kepçe kırmızı çorbadan alın ve kasenin içine aynı anda çorbaları dökün. Kıvamları aynı olduğu için birbirine karışmadan duracaktır.
    * Çorbaya duru su da ekleyebilirsiniz, fakat hem lezzet hem de vitamin bakımından sebze suyuyla duru su arasında fark var.

    Sebze Suyu :
    Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin.
    Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin.
    Süzdürün ve çorbalarınızda, pilavlarınızda kullanın.

    Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu için) :
    1 adet pırasa, 2-3 parçaya kesilmiş
    1 adet kuru soğan, soyulup iki parçaya kesilmiş
    1 adet havuç, soyulup 2 parçaya bölünmüş
    10 adet mantar, iri iri dilimlenmiş
    1 adet kereviz sapı, 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)
    Yarım demet maydanoz
    10 adet tane karabiber
    1 adet defne yaprağı
    7 su bardağı su

    Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
    Yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
    Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
    2.5 su bardağı sebze suyu
    4 adet sarı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
    Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
    Tuz ve öğütülmüş tane karabiber
    Süslemek için maydanoz yaprağı

    Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
    Yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
    Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
    2.5 su bardağı sebze suyu
    4 adet kırmızı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
    Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
    Tuz ve öğütülmüş tane karabiber
    Süslemek için maydanoz yaprağı

    Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :
    Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin.
    Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.
    Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.
    Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.


    Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :
    Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin.
    Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.
    Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.
    Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
     

    Ekli Dosyalar:

    • $31860.jpg
      $31860.jpg
      Dosya Boyutu:
      91,2 KB
      Görüntüleme:
      56
  2. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : distancee
  3. cityangel

    cityangel BAL KÜPÜ Üye

    Katılım:
    7 Mart 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    anacım yok bu çok zor yaaa ben o arada tüm iftarlığı tatlısına kadar yaaprımmm