ikili test sonucu iyi uclu test sonucu sınırda

Konusu 'Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar' forumundadır ve recell tarafından 21 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : recell
  1. recell

    recell Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    141
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ikili test sonucu iyi uclu test sonucu sınırda ve doktorum amniyosentez yapmamız gerekıyor dedi acıkcası korkuyorum. yardımlarınızı beklıyorum
     
  2. 21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : recell
  3. Sui

    Sui Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2009
    Mesajlar:
    569
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    86
    Önce uzman birine detaylı ultrason yaptır. Üçlü testte yanlış sonuç ihtimali ikili teste göre daha yüksek, bir başka deyişle ikili test aha güvenilir. Detaylı ultrasonda da risk görürlerse amniyosentezi o zaman düşünürsün, düşük riski var çünkü amniyosentezin.
     
  4. 21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : recell
  5. recell

    recell Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    141
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yanı alman hastanesine gıdıyorum doktorun ıyı oldugunu dusunuyorum ultrasonda garantı edemıyolarmıs
     
  6. 21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : recell
  7. Sui

    Sui Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2009
    Mesajlar:
    569
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    86
    Down sendromu ve diğer genetik anomalilerin ultrasonda görülebilecek belirtileri var: Kısa femur, kısa humerus (kol üst kemiği), ayak baş parmağında açıklık (sandal gap deniliyor), bazı kalp ve beyin kistleri, ekojenik bağırsak denilen bağırsakta parlaklık, el parmak kemiklerinde eksiklik vb. Bunlardan hiç biri yoksa amniyosentez riskine değer mi bilemiyorum. Bizim ufaklıkta test sonuçları iyiydi ama kısa femur vardı, amniyosentez öneren doktorlar da oldu (7 doktora gittim), sonunda yaptırmadım. Kendisi de gayet sağlıklı şu an.

    Ultrason kesin değil tabii, ama öyle bakarsan amniyosentezde de kesinlik %99.5. Orada bile %0.5 lik yanılma payı var. En azından bir doktora daha git bence, fikir al.