ikolata ve krep'in aski Resimli

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve clochette tarafından 18 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  1. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    fransiz usulu krep
    [​IMG]
    [​IMG]

    fransiz usulu yazsamda ben hamurunu turk usulu hazirliyorum arasina nutella surdugum icin fransiz usulu dedim yoksa onlar hamuruda sekerli yapiyo

    3 yumurta
    2su bardagi sut
    6-7 yemek kasigi un
    1yemek kasigi siviyag
    1caykasigindan az tuz
    icine surmek icin nutella - sarella falan yada peynir:)

    krep hamuru icin tum malzemeyi iyice cirpin kivami cok akiciysa un ilave edin cok katiysa sut ilave edin kizgin krep tavasi veya teflon tavaya bir kepce koyup alt ust pisirin sicakken uzerine cikolata surup kahve yada sicak cikolata esliginde servis yapin
     
  2. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim
    ah krep deme bayiliyorum ,hafta sonlarinda yapim diyorum ,dayanamayip cok yiyorum ,oda kiloya maal oluyo bana
    bak simdi canim cekti ama yapmicam yapinca en az 4 tane yerim :)
     
  4. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  5. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    krepi bende fazla yapmam kalorili diye yaparsamda az yaparim sende az yap bi tane yada iki tane ye gerisini esine yedir kilo vermen durmaz o zaman sırnaşık şeyben herseyin fazlasini kocaya yediriyom adam igne deyirseler ucup gitcem yakinda gokyuzune dogru diyokaydirigubbakcemile3
     
  6. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    severek yaptigim ve severek yedigimiz bir tat tskler canim paylasimin icina.s.ellerine emegine saglik
     
  8. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  9. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :1hug:a.s.bende tesekkur ederim yorumunzu icin
     
  10. 27 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : clochette
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Eline sağlık harika görünüyor...Birde ben becerebilsem krep yapmayı.
     
  12. 4 Haziran 2009
    Konu Sahibi : clochette
  13. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    becerirsiniz becerirsiniz bi yapin tavaya koyun pisirince baktiniz tadi yavan kurumu oldu hemen kalan hamura yumurta sut ilave edin yada cokmu duru oldu un ilave edin yakalarsiniz kivamini zaten sonra eliniz alistikca tarife gore degil goz karari yaparsiniz ben artik olcusuz yapiyorum