İlk denememiz kimyasal gebelik ile sonuçlandı, sorunumuz erkek infertilitesi...

Konusu 'Tüp Bebek Yöntemi ile Çocuk Sahibi Olmak.' forumundadır ve simten81 tarafından 2 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : simten81
  1. simten81

    simten81 zarif anne olucam Üye

    Katılım:
    10 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    merhabalar, ben temmuzda ikinci denememi sizin merkezinizde yapmak istiyorum.ilk denememiz kimyasal gebelik ile sonuçlandı. sorunumuz erkek infertilitesi. eşimin şu anki durumu hafif oligospermi. ben şu ana kadar rahim filmi dahil tüp bebek için bir işlem yapmadım. 6 ayda bir düzenli olarak jinekoloğa gidiyorum. hormonlarım ve yumurtlamam da bir problem yok. yani "görünürde" bir sorun yok. nisan sonu ön görüşme için sizlere misafir olacağız. eşim proxeed plus kullanıyor. fazla kilom olmasada kilo vermeye çalışıyorum. spor yapıyorum. sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. . şu aralarda neler yapabiliriz? neler önerirsiniz. bir de geldiğimizde neler yapacaksınız. kaç günlük izin alalım? çok heyecanlıyız umarım umut tüp bebek merkezi umudumuz olur.
     
  2. 6 Nisan 2010
    Konu Sahibi : simten81
  3. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba
    biyokimyasal gebelik kendiliğinden olan gebeliklerde görülebildiği gibi tüp bebek tedavilerinde de görülebilir.Önerim gelirken elinizde TSH,sT4,PRL hormon tahlil sonuçları olsun.siz ve eşinizden genetik tahlil(periferik kanda karyotip analizi)yapılırsa iyi olur.
     
  4. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : simten81
  5. simten81

    simten81 zarif anne olucam Üye

    Katılım:
    10 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hocam tekrar merhaba, adetimin 3. günü tsh, st4 ve prl hormon testlerini yaptım. sonuçları,
    prolaktin: 6,92 aralık: 1,90-25,00 gebe olmayan
    FT3: 4,09 aralık: 1,80-4,20
    FT4: 1,18 aralık: 0,80-1,90
    TSH: 1,53 aralık: 0,40-4,00


    karyotip analizi için sorularım olacaktı
    1) bu test pıhtılaşmayı da gösterir mi? yoksa onun için antikor testi de yapmam gerekir mi?
    2) eşimin daha önceki sonuçları hep 5 milyonun altındaydı y mikrodelasyonu yapmamızda yarar var mı?
    3) benden ve eşimden karyotip analiz için 700 tl gibi bir fiyat talep ettiler. sitedeki rakamlar çok daha düşük. bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
     
    Son düzenleme: 8 Nisan 2010
  6. 12 Nisan 2010
    Konu Sahibi : simten81
  7. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba
    karyotip analizi sizin ve eşinizin kromozom sayı ve yapısını gösteren genetik bir testtir pıhtılaşmayla ilgili bir test değildir.
    y delesyonu yapmak tedavi için yönlendirici bir test olmaz önermem
    daha hesaplı yapan yerlerdede yaptırabilirsiniz
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.