İlkbahar keki

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Renklendirmek için gıda boyası kullanmak istemiyorsanız pembeyi oluşturmak için kakaolu karışımdaki oranları kullanarak vişne suyu - un kullanabilirsiniz.
    Vişne suyu yerine çilek püresi gibi meyve püreleri ekleyebilirsiniz.
    Gıda boyası kullanmayacaksanız, tad karışımı olmaması için beyaz, kahverengi ve pembe hamur kullanın. Pembeyi istediğiniz meyve ile elde edin.
    Pembe yerine ıspanakla yeşil de yapabilirsiniz



    250 gram margarin
    1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    3 adet yumurta
    1 paket vanilya
    2 su bardağı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    180 ml süt
    2 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı süt
    sarı ve pembe gıda boyası

    Şeker ve oda sıcaklığındaki margarini pürüzsüz hale gelip iyice kabarıncaya kadar çırpın.
    Yumurtaları teker teker ilave edin.
    Un, nişasta, vanilya ve sütü 2 seferde karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    Oluşan karışımı üç ayrı kaba bölün.
    Birinci kaba pembe gıda boyasından azıcık ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    İkinci kaba sarı gıda boyası ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    Üçüncü kaba kakaoyu ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    Yağladığınız topkek kalıplarına istediğiniz sırayla birer kaşık renkli hamurlardan koyun.
    Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin