ilt ve Doga ile Dost Sabunlar

Konusu 'Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri' forumundadır ve Gulperi tarafından 12 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2008
    Konu Sahibi : Gulperi
  1. Gulperi

    Gulperi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86
    ALINTIDIR

    DEFNE (DAPHNE) SABUNU

    YETİŞTİĞİ YER : Türkiye'nin güneyi ve Akdeniz ülkeleri.
    KULLANILAN KISMI: Meyveleri toplandıktan sonra yağları alınır ve sabunlaştırılır.
    SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Köpeklere karşı korur, antiseptik oluşu sayesinde derideki bir çok hastalığa, egzamaya ve mantara iyi gelir. Varisleri rahatlatmada, ergenlik sivilcelerine, saç diplerlndekl yara ve tahrişlere karşı çok etkilidir. Derideki gözenekleri açar ve rahatlatır. Doğal kokusu ve antiseptik olucundan dolayı evde dolaplarda kullandığınızda haşere barınmasını engeller.

    DEFNE (DAPHNE): Defne ağacı mitolojiye kök salan bir ağaçtır, daphne ise Apollodan kaçarken ağaca dönüştürülmüş bir su perisidir. Erkek güzelliğinin sembolü Tanrı Apollo, Thesselia ırmağında dolaşırken su perisi güzel DAPHNE'yl görür ve ona o an aşık olur ancak DAPHNE kendini Tann GAfA'ya adamış ve bakire kalacağına söz vermiştir. Apollo tarafından yakalanacağını antayan DAPHNE ırmak Tanrısı PENEUS'îan kendisin! kurtarmasını ister. Onu reddedemeyen PENEUS onu oraakta DAPHNE ağacına dönüştürür. Müteessir yakışıklı tann Apollo kendine DAPHNE'den bir taç yapar ve ona yapraklarının solmayacağını ve dokülrneyeceğN, bundan böyte bütün kraBann ve kahrctmantann onunyopraklanndanyaprtmış taçlarla ÖdüHendlriteceğin) söyler.

    HISTORY KARANFiL SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER : Madagaskar, Molfuk Adaları ve Hindistan
    KULLANILAN KISMI: Kabukları toplandıktan sonra öğütülür ve sabunlaştırılır.
    SAĞUK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Cilt sarkmasını ve kırışmasını önler, ergenlik sivilcelerine ve cilt çatlaklıklarına karşı etkilidir. Ayrıca metabolizmayı düzenler.
    KARANFİL
    Madagaskar ve Moiiuk adatonncta çok yetişen karanfilin kuttanım atantan çok genişlemiştir. Şu an en popüler kullanım yeri sağlık ve kozmetik olan karanfili bizde banyo kültürüne dahil ediyoruz. Çatlaklıkları giderici ve kırışıklığı önleyici özelliği sayesinde insanoğlu bu bitkiyi artık hem yemeklerde hemde bir çok tatlı çeşidinde kullanmaktadır. Karanfil sabununu uzun zamandır Türkiye'de kullanıcılarına sunmaktayız. Kullananlar tarafından çok yararlı bulunmaktadır.

    HISTORY LAVANTA SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER : Türkiye ve tüm Akdeniz ülkeleri
    KULLANILAN KISMI : Çiçek tomurcuğu kurutulur, öğütülür ve sabunlaştırılır.
    SAĞUK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Bedeni rahatlatır, Zona hastalığı tedavisinde merhem gibi kullanılır. Yanıklara ve sivilcelere, doku çürümelerinde ve saçlara trlksjon yapılması durumunda canlılık kazandırır.
    LAVANTA
    Çiçekleri doğada bulunan ve insanlar tarafından renk ve koku otarak en çok sevHen ve tercih edilen çiçeklerdendir. Bu özettikleri nedeni ile VENÜS (APHRODITE) banyoda lavantadan yapılmış sabunlar ve esanslar kullanmayı tercih ederdi. Güneş kadar parlak saçtan etrafım yakarken tenini diriliği erkekleri mest ederdi. Güzelliğini herkes koskantr ama güzelliğinin formülünü bir türlü bulamazlardı. AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇASI APHRODlTE'nln doğuşunun lavanta çiçeğinin açtığı ilkbahara denk gelmesinin tesadüf olmadığına inanılmaktadır. Rivayete göre Kıbrıs adasına vuran dalgaların getirdiği yosunların içinden çıkan APHRODfTE'nin gördüğü ilk çiçek lavantadır ve ona dokunduğunda onu çiçeklerin en güzeli ilan etmiştir.

    HISTORY ÇAY SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER: Türkiye, Çin, Japonya, Singapur, Endonezya
    KULLANILAN KISMI : Kurutulur demlenir, öğütülür ve sabunlaştırılır.
    SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ : Göz altı morluklarına, cilt sarkmasına ,romatizmaya, çift kaşıntılarına iyi gelir, bedeni rahatlatıcı özelliği sayesinde bütün insanlar çaydan
    faydalanırlar.
    ÇAY
    uzak doğuda tüketilen en önemli bitkilerin başındadır. Sabununu ise bundan 200 yıl önce Çinli'ler üretmiş ve deriye faydalan nedenlyte en çok aranan bitki ve sabun olmuştur. Çin'den bütün dünyaya yayılmıştır. Göz altı morluklarına kompres yapılmak suretiyle uygulanmış ve kullanılması tavsiye edilmiştir. Uzak doğuda çok kullanılan bu formülü en doal haHyte sabunda bulacak ve kullandıkça deriniz daha canlı olacaktır.

    HISTORY SUSAM SABUNU


    Yetiştiği Yer: Hindistan. Çin, Türkiye, Mısır, Meksika, Brezilya,Arjantin ve Yunanistan
    Kullanılan kısmı: Susam yağı
    Sağlık Açısından Özelliği: Susam yağının cildi, saçı ve kirpikleri parlatıcı ve canlandırıcı özelliği vardır. Cilde esneklik ve yumuşaklık kazandırır.Susam yağının cilt tarafından en kolay absorbe edilen ydğlardan biri olduğu da bilinmektedir.
    SUSAMIN TARİHÇESİ
    Susamın takriben milattan bin sene kadar önce Fîravun'un kızı tarafından NH vadisindeki sazlar ve kamışlar arasında bulunduğu rivayet edilmekte İse de kaynağı hakkında muhtelif görüşler mevcuttur. Hatta Asya ve Afrika susamın kaynağı olarak da gösterilmektedir. Fakat buna alt delil yoktur. Ancak çok eski zamanlardan beri Hindistan ve Sunda adalarında susamın ekildiği bilinmektedir. Bununla blrilkte susam ziraatının Avrupa'ya geçişi ve susamın yağ sanayiinde kullanılmaya başlanması 1840 yılından itibaren olduğu kesin olarak bilinmektedir.

    HISTORY PAPATYA SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER : Türkiye, Uzak doğu ve bütün kırsal alanlar
    KULLANILAN KISMI: Çiçekleri kurutularak, öğütülür ve sabunlastırılır.
    SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ : iltihap giderici mantara ve egzamaya, selülit tedavisinde kullanılır, cilt parlaklığı içinse sabunlandıktan bir iki dakika sonra durulanın. Vücudunuz muhteşem bir parlaklık kazanacaktır.
    PAPATYA
    Işık saçan görüntüsûyte mükemmel bir çiçektir. Doğal kokusunu ve ihtiva ettiği bir çok yararlı özelliğini keşfeden, KLEOPATRA bunu kullanmak için bir çok bilgin ve özel güzellik uzmanını papatya toplamak ondan bir güzellik iksiri yaratmak için görevlendirmiştir. Sabunu icat ettiklerinde KLEOPATRA çok sevinmiş ve güzelliğine güzelfik katan bu sabunu her gün kullanırdı, güzel ve doğal kokusuda etrafını saran erkekleri sarhoş ederdi. Daha sonra güzel olmak ve güzel kalmak isteyen bütün kadınlar Papatya Doğal Sabunu'nu kullanır olmuşlar.


    HISTORY TARÇIN SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER: Hindistan, Seylan, Çin, Java.
    KULLANILAN KISMI: Kabuklan toplandıktan sonra öğütülür ve sabunlaştırılır.
    SAĞUK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Beden mn hafif yükseltir, şişkinliklere ve yaralara karşı etkili, çok terleyenler gün aşırı kutlanmalıdır, kasları yumuşatır ve diriltir ayrıca çay olarak çok tüketilen baharattır.
    TARÇIN
    Hindistan'da üretilen ve en çok tüketilen baharctfcann basında gelir. Hintliler tarçının çayını çok içer ve pastalarda tatlandırıcı olarak kullanırlar. Hindistan'ın kendine Özgü İnançları doğrultusunda YOGA / MEDİTASYON yapanlar tarçını rahatlatıcı özettiğinden ötürü her alanda kullanırlar. Bu nedenle sabun yapımında da kutlanılır. Tarçın sabunu kullanıldıktan sonra büyük bir ferahlama ve dirilik hissi yaratır. Hint felsefesine inananların büyük bir kısmı hayatları boyunca her alanda baharatların her çeşidini kullanmaktadırlar.


    HISTORY KINA SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER : Hindistan, Kuzey Afrika, Arabistan, Pakistan, iran Seylan
    KULLANILAN KISMI: Çiçekleri kurutulur, öğütülür ve sabunlaştırılır.
    SAĞUK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Saçlara doğal kızıllık verir, deriyi kuvvetlendirir ayak hastalıklarında, mantar, egzama ve cilt kaşmtıtannda kullanılmaktadır.
    KINA
    Dünya'ya Hindistan, Pakistan ve İran'dan yayılan bir felsefedir kına. Vücudun her yerine tatbik edilebilen bir süs ve sağlık bitkisidir, özellikle saçlara, kuvvetlendirmek için ayaklara, ellere ve deride çok sık kullanılır. Sabununu ise direkt etkisi nedeniyle. İran'da Pakistan'da ve Hindistan'da her alanda kullanmak bir gelenek halini almıştır.

    HISTORY GÜL SABUNU
    Yetiştiği yer: Gülyağı üreten ülkeler arasında Türkiye,Bulgaristan, Fas ve Fransa bulunmaktadır.
    Kullanılan kısmı: Çiçeğinden elde edilen esans Sağlık açısından Özelliği: Cildi yumuşatır ve cilde hoş bir koku verir.
    GÜLYAĞININ TARiHÇESi
    Gül yağı ön Asya'nın ekonomik ve kültür tarihinde eski zamanlardan beri rol oynamıştır. Çin ve Sanskrit yazılarında gülün netls kokusu methedilmiş ve gül kokusu yedlrtlmlş yağlardan dini merasimlerde faydalanılmıştır, Gülün damıtılması ve gül damıtım ürününün elde edilişi hakkındaki en eski bilgiyi Arap tarih yazarlarından Ibni Haldun vermekte ve gül suyunun 8. ve 9, asırlarda Çin ve Hindistan'a kadar sevkedllen b.if ticari mat olduğunu bildirmektedir. Roma Kayzerlerinden Constantin Vli'nin 946 senesindeki bir seremoni kodeksinde iran gül suyu güzellik suyu olarak zikredilmiştir.
    Rivayete göre gül yağı üretimi lik önce 14. asırda bir Iran şahının kızı olan Nevcihan tarafından düşünülmüştür. Nevcihan'ın Cihangir'le evlenmesinde yapılan senliklerde saray bahçesindeki havuzlara su yerine gül suyu doldurulmuş, Nevcihan bu suların yüzünde bir yağın toplandığını görerek bunlarln tecrit edilmesini emretmiştir. Bu suretle yağın güzel bir kokuya sahip olduğu anlaşılarak gül ticareti ancak 1813'te başlamıştır.


    HISTORY FINDIK SABUNU

    Yetiştiği Yer: Türkiye
    Kullanılan kısmı: Fındık yağı
    SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: fındık bol miktarda B1, B2 ve C vitamini içerir. B1 vitamini sinirlerin kuvvetlenmesine, B2 vitamini yenilen yemeklerin tam bir gıda olmasına ve C vitamini ağır hastalıkların gelmesini Önlemeye yarar. Bunun dışında fındıkta miligram hesabıyla kükürt yüzde 98, fosfor yüzde 300, potasyum 600, magnezyum 150 ve kalsiyum 200'dür. Fındık içerdiği bu maddeler sayesinde cildi kuvvetlendirir, esnekliğini, yumuşaklığını artırır ve cilde hafif bir pembelik verir. Fındığın Kökeni ve Yayılışı Eskiden Asya ve Avrupa'da fındık içerdiği yüksek besin değerleri ve müthiş tadı sayesinde en önemli besin maddelerinden biriydi.
    Bulunan bazı fosiller, fındığın MÖ. 8000 ve MÖ. 5500 yılları arasında Kuzey Avrupa'da yetişen başlıca bitkilerden biri olduğunu göstermektedir. Xenophon, MÖ, 400, Kuzey Anadolu'da yetişen ve 'Pontus Fındığı' İsmini verdiği bir fındık türünden bahseder. Plinius, MS. 23-79, 'Historia Naturalls' adlı kitabında, fındığın İtalya'ya Karadeniz sahillerinden getirildiğinden bahseder. Fındığa dair, yakarıdakllere benzer daha bir çok bulgu vardır. Çeşitli tarihi kaynaklardan ilk ticari amaçiı fındık ekiminin. Anadolu'nun Doğu Karadeniz sahillerinden toplanan vahşi fındıklarla yapılan kök sürgünü ile başladığını öğreniyoruz.


    HISTORY DEFNE (DAPHNE) SABUNU


    YETİŞTİĞİ YER : Türkiye'nin güneyi ve Akdeniz ülkeleri.
    KULLANILAN KISMI: Meyveleri toplandıktan sonra yağlan tılıhır ve sabunlaştırılır.
    SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Kepeklere karşı korur, antiseptik oluşu sayesinde derideki bir çok hastalığa, egzamaya ve mantara iyi getir. Varisleri rahatlatmada, ergenlik sivilcelerine, saç dlplerindekl yara ve tahrişlere karşı çok etkilidir. Derideki gözenekleri açar ve rahatlatır. Doğal kokusu ve antiseptik oluşundan dolayı evde dolaplarda kullandığınızda haşere barınmasını engeller, DEFNE (DAPHNE)
    Defne ağacı mitolojiye kök salan bir ağaçtır, daphne ise Apollodan kaçarken ağaca dönüştürülmüş bir su perisidir, Erkek güzelliğinin sembolü Tanrı Apollo, Thesselia ırmağında dolaşırken su perisi güzel DAPHNE'yi görür ve ona o an aşık olur ancak 0APHNE kendini Tanrı GAlA'ya adamış ve bakire kalacağına söz vermiştir. Apollo tarafından yakalanacağtnı anlayan DAPHNE trrnak Tanrısı PENEUS'tan kendisini kurtarmasını ister. Onu reddedemeyen PENEUS onu oracıkta DAPHNE ağacına dönüştürür. Müteessir yakışıklı Tanrı Apoilo kendine DAPHNE'den bir taç yapar ve ona yapraklarının solmayacağını ve dökülmeyeceğfnl. bundan böyle bütün kralların ve kahramanların onun yapraklarından yapılmış taçlarla ödüllendirileceğini söyler.



    HISTORY BANYO ve MASAJ LİFLERİ


    History banyo ve masaj lifleri natural (Doğal, Tabii) ürünler olup su ile temas edince yumuşar. Yıkanırken sabun ile masaj yapılacaksa su ile yumuşatılır, Sabunsuz halde kullanılır. History lif ürünleri derideki terleme, yağlanma vb. kirlenmeyi en iyi sekHde temizler. Derinin karşılaştığı aşırı soğuk ve sıcağın olumsuz etkileri azaltılır. Hıstory lif ürünleriyle banyo ve masaj yapmakla kan dolaşımı hızlanır. Derinin elastiki dokuları canlanır, derideki gözenekler açılır, derinin solunumu kolaylaşır, kırışıklıkları ve selülttl önler. Sağlıklı ve pürüzsüz bir ten elde edilir.
    Not: History sabunları ile kullanıldığında daha etkilidir. Kullandıktan sonra güneşlendiriniz.


    HISTORY HAMAM SET
    Doğal sabunlar, insanların çok önceden kuşandıkları bir temizlik aracıdır, ve bu sabunların yararlan gün geçtikçe baha da iyi anlaşümaktadır. Elinizdeki sabunlar % 100 doğal ve bitkisel yağlardan yapılmaktadır, Elte yapılan ve banyo İle vücut için kullanılan bu sabunu kullandığınızda ekzarna, deri kaşmtıiaır, Saçtaki kepeklere, yüzde ve vücuttaki sivilcelere karşı çok etkilidir. Naturel masaj lifi, tabii ve doğaldır. Su ile temas ettiğinde yumuşar, yıkanırken sabun ile, masaj yapılacaksa sıcak su He yumuşatılır, sabunsuz halde kullanılır. Yararlan ise masaj lifini kullandığınızda derideki terlemeyi, yağlanmayı, ve benzeri kirlenmeyi en iyi şekilde önler. Kan dolaşımını hızlandırır, derinin elastiki dokuları canlanır, kırışıklıkları ve selCUlti önler sağlıklı ve pürüzsüz ten elde edHİr. Topuk taşı, ayaklarda yıpranmış deriyi giderir, canMık verir, ayaklara bastırıldığında ise masaj İşlev) görür ve rahatlama hlssedfttr, ayak masajı çok Önemli olup devamlı yapılması faydalıdır. Çok eskiden insanlar hep doğadan faydalanmışlardır. Bütün nimetlerinden o kadar güzel eşyalar yapmışlar ki bir tanesi de tahta taraktır. Şu an bile aynısını yapamaz olduğumuz tahta tarak kullanıldığında saçın elektriklenmesini ve saç uçlarının kırılmasını önlenir, mükemmel bir şekil verir. Hamam tasının içindeki havlu ile kese % 100 pamuktur. İçeriğinde hiçbir sentetik madde yoktur. Havlu ile kesede kullanılan boya nötür'dür.
    Bakır tas eskiden beri Türk hamamlarında kullanılır ve bir sembol olmuştur. Hala Anadolu da kullanılmaktadır.