İmambayıldı

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 12 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canlarım çok güzel oluyor tavsiye ederim



    5 patlıcan
    2 su bardağı sıvıyağ
    2 kuru soğan
    6-7 diş sarımsak
    7 sivribiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    yarım demet maydanoz
    1 limonun suyu

    patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.) soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün
    patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
     
  2. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    m bayilirim ben buna yaa.. ellerine saglik bitanem..
     
  4. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. spencer

    spencer Guest

    bende bu yemeği daha farklı yapıyorum.patlıcanları kızartmadan.benim bildiğim karnıyarıkta kızartılıyor.
     
  6. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım karnıyarıkta kızartılıyor ama imam bayıldıyıda böyle yapıyorum harika oluyor
     
  8. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. tılsım07

    tılsım07 Guest

    handancığım ben artık aynı tarifi patlıcanları kızartmadan yapıyorum nedeni malum kilolar .patlıncanları soyduktan sonra elimle yağlayıp fırın tepsisine veya mikrodalga fırına koyuyorum yumuşayınca aynı sizin gibi devam ediyorum hiç farkı hissedilmiyor deneyin. ellerinize sağlık canikom.
     
  10. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    senin yaptıgın gibi denicem tatlım sağol
     
  12. 18 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    İyide bu imam bayıldı değilki, bu karnı yarık.
     
  14. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Evet bu karnıyarık tarifi Sanırsam yanlışlık olmuş.
     
  16. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ellerıne saglık canım yaz gelsın denıycem hemen
     
  18. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. aysun4141

    aysun4141 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.063
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cok guzel bı tarıf tesekkurler
    arkadaslar benım bıldıgım karnıyarık kıymalı olur
    sebzelı olanınada bu gıbısınede yanı ımambayıldı diyolar sanırımkafamçokkarıştı