in Brei

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve yesilim tarafından 16 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    1. Geniş bir tavaya yağ koymadan kıymayı ekleyin.
    2. Kıyma kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç ve soğanı,bulguru cevizi ekleyin.
    3. Tuz, karabiber, şekeri ekleyip pişirin.
    4. Üst üste serdiğiniz yufkaları üçgen şekilde kesin.
    5. Üçgen haldeki 2 kat Yufkanın üzerine bir miktar harç koyun.
    6. Galeta unu ve yumurtaya börekleri batırın.
    7. Az yağ dökülmüş tavada ya da tepsiye dizip fırında pişirin. 170 derecede

    İçine koyduğunuz harcın dağılmaması için yufkaları iki kat kullanmanız gerekir.

    5 adet Hazır Yufka,
    1 adet havuç,
    1 adet soğan,
    1 bardak az dövülmüş ceviz,
    200 gram kıyma,
    yarım bardak ince haşlanmış bulgur,
    Tuz, Karabiber,
    1 çay kaşığı şeker,
    1 su bardağı galeta unu,
    2 yumurta.

    ağız tadınıza göre ne isterseniz ilâve edebilirsiniz..
     
    Son düzenleme: 16 Temmuz 2008
  2. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  3. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Çin böreği Afiyet olsun

    [​IMG]

    Alıntı
     
  4. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  5. blue rain

    blue rain Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    81
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yeşilim bunu mutlaka deneyeceğim. güzel bir tarif olduğu anlaşılıyor. senin de ellerine sağlık.
     
  6. 16 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  7. melis35

    melis35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..
     
  8. 17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  9. bilgilimahluk

    bilgilimahluk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çin böregini bi yerde yemiştim çok beyenmiştim tarifini istedim vermemişlerdi saol tarif için yerimseniben
     
  10. 17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  11. organiksheker

    organiksheker >>12.06.2010<< Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.993
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Kızlar tavsiye ederim bizde yapıyoz bu börekten süper oluyo hemde kolay hemde bereketli oluyo biz bi yufkadan 8 tane çıkarıyoruz:)afiyet olsun
     
  12. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  13. HASRETYAXGXMURU

    HASRETYAXGXMURU Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım çin böreği deyince kesin a cayip bişidir diyerek sayfayı açtım ama muhteşem görüntüsü ile börek ağzımı sulandırdı ilk fırsatta denicem emeğine sağlık canım....
     
  14. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  15. takva

    takva Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2009
    Mesajlar:
    231
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    en yakın zamanda deneyeyim çıtır olcak galiba börek
     
  16. 2 Ekim 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  17. aylacım

    aylacım Guest

    ellerine saglık harika görünüyor..
     
  18. 6 Ekim 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  19. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık cnm çok severim çin böreğini ama yapmadım hiç hep dışarıda yiorm..ama denemek istiorm ..benim aldığımda ince bulgur ve kıyma yoktu sebzeli börek gibiydi.. taze fasülye ve kabak vardı zannedersem format aynı kalmak kaydıyla iç arzuya göre değişebiliyor..