Incir Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    120 adet incir için 1 kilo 280 gram şeker kestiriniz. Kuzu kestanesi kadar olanları seçiniz. Kabuklarını soyarak soğuk suya atınız. Süzüp yeniden su koyarak haşlayınız. Soğuduktan sonra iyice sıkıp suya atınız. Tekrar süzerek yeni su ile bir taşım daha kaynatınız ve süzerek sıkınız. Sonra da kestirdiğiniz şekere atıp kokulandırmak için iki yaprak ıtır ilave ederek iyice kaynatınız. Kıvama gelince ateşten indirip soğumaya bırakınız. Muhafazası için de sıcak sıcak, temiz ve kuru kaplara (kavanozlara) doldurunuz.
    Not: Kavanozlardaki reçeller soğuduktan sonra alkole batırılmış parşömen kağıt veya parafinle ağızları kapatılır.