Incir soslu lavantalı tatlı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve mandalings tarafından 19 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    değişik bir tad ben deneyin derim

    Pirinci 1 su bardağı suda haşlıyoruz. Sütün 1 çaybardağı kadarını bir cezveye ayırdıktan sonra kalanını bir tencereye alıp ;haşladığımız pirinç ve şekeri ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz. Cezveye ayırdığımız süte lavanta ekleyerek kaynatıp ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar beklettikten sonra lavantalı sütü süzüp pirinç ununu ekledikten sonra iyice karıştırıp kaynamakta olan tencereye ilave ediyoruz. Ocaktan alıp tereyağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Su ile ıslattığımız kalıba döküp ,soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz.

    2 su bardağı süt
    1/3 su bardağı pirinç
    3/4 su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı lavanta
    1 su bardağı su
    4 çorba kaşığı pirinç unu
    1 yemek kaşığı tereyağı

    sos için ;
    3 adet kuru incir
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1/2 Türk kahvesi fincanı su

    İncirleri ortadan kesip bıçak yardımıyla iç kısımlarını sıyırıyoruz. Kabuklarını kullanmayacağız... İncir çekirdeklerini bir kaba alıp üzerine su ilave ettikten sonra ocağa koyuyoruz. Orta ateşte kaynatıp kaşıkla çekirdekleri ezerek homojen bir karışım olmasını sağlıyoruz. Ardından şekeri ekleyerek kaynatmaya devam ediyoruz. Şeker yanmamalı... Yanarsa incirin kokusunu ve tatıdını kaybederiz... Kıvamında ocaktan alıp sosu soğuması için bir kenara alıyoruz.
    6-7 saat sonra tatlıyı buzdolabından alıp servis tabağına çıkarıyoruz. Üzerine incir sosu döküp servis yapıyoruz.