İncir tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 3 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hariika bir tatlı



    400 Gr. Kuru İncir
    1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    4 Yemek Kaşığı Şeker
    1 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Süt

    İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak alttaki deliğin kapanmasını sağlayın.
    Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.
    Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynatmanıza gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.
    Sütlü karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.
    İncirler sıcakken bir servis tabağına alın ve tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.
    İyice soğuyunca, üzerine bir parça kaymak ekleyip kaymagın üzerinede toz yeşil fıstık serperek servis yapın.