İncirli sakız kabağı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 3 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    kabak tatlısının değişik bir çeşidi

    Kabakları kazıyıp boyuna ikiye bölün

    - 4 adet sakız kabağı
    - 3 adet elma
    - 6 adet kuru incir
    - 1 çay bardağı toz şeker
    - 1 çay bardağı ceviz
    - 3 adet karanfil

    Kabakları kazıyıp boyuna ikiye bölün. Çekirdek kısımlarını temizleyin. Tencereye yerleştirip üzerine çok az su ilave edip buharda haşlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Elmaları soyup rendeleyin. İncirleri küçük doğrayın. Toz şeker elma incir ve karanfilleri karıştırın. Kabakları doldurun. Üzerine cevizleri yerleştirin. Biraz toz şeker serpip sıcak fırında 10 dakika pişirin.