Inegöl köfte sevenler buyrun

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve schatzi tarafından 13 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  1. schatzi

    schatzi Ol iz vel ! Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    2.629
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    153
    Valla ben bayıldım harika oldu.İnegöl kötfe çok severim.Çok pahalı dışarda.Artık evde kolayca yapabileceğiz.

    Malzemeler: 1 kg dana kıyma.Yarım bardak su.Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi.2 orta boy rendelenmiş soğan.2 tatlı kaşığı kargonat.Tuz.Bir yemek kaşığı limon suyu.



    Kıymaya tuzu, suyu, ekmek içini katıp 10 dk yoğuruyoruz kızlar.Bir kapta karbonat ve limonu karıştırıp kıymanın üstüne dökün.24 saat buzdolabında dinlendikten sonra sabah soğanını da ekleyip yoğurun.Akşama kadar tekrar dinlenmeye alın.Hazırladığımız köfteleri yağsız tavada kızartın.Nefis oluyor.Misafirlerime yaptım, herkes bayıldı.Afiyet olsun şimdiden.
     
    Son düzenleme: 10 Eylül 2008
  2. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  3. rosense

    rosense Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2007
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    acıktırdın yahuuuu...... teşekkürler canım a.s.denicem, çok canım çekti....
     
  4. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  5. schatzi

    schatzi Ol iz vel ! Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    2.629
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    153
    İnegöl köfteyi çok severim ben.Yapınca zaten acayip sevindim.Çok güzel oldu.Deneyin kızlarcokacimcoook
     
  6. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  7. _SakURa_

    _SakURa_ Reyyan - İsmail Kerem <3 Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.401
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    gerçek inegöl köfte gibi olmaz ki ama arkadaşlar, has İnegöllü olarak söylüyorum yane -tatlicadiarzu-

    çünkü inegöl köftede farklı yağlar kıymalar kullanılır. % bilmem kaç kuyruk yağı % bilmem kaç bilmem ne bölgesinden kıyma vs...

    ama yine de bi İnegöllü olarak mutlaka denicem :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar:
     
  8. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  9. schatzi

    schatzi Ol iz vel ! Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    2.629
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    153
    Valla çok güzel oldu.Tabi ki o kadar profesyonel şey yapamayız.Burdaki inegöl köfteler bile ordaki gibi değildir ama ben çok beğendim.Hatta bugün kıyma aldım.Akşam tekrar papacağımcokacimcoook
     
  10. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  11. EU1

    EU1 Guest

    yapiciiiiiiiiiiiimmmm kesin teşekkürler şekerim paylaşımın içinnnnn
     
  12. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  13. KxixymA

    KxixymA (¯`·Kocesinin Meleee&#8226;´¯) Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.185
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    sağol şekerüüümmmmm Şeniz
     
  14. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  15. schatzi

    schatzi Ol iz vel ! Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    2.629
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    153
    Deneyen var mı?Merak ediyorum nasıl oldu?Benim kociş çok sevdicokacimcoook
     
  16. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  17. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Yanına da sirkeli piyaz güzel olur beee canım çekti cokacimcoook

    :smiley-cool:
     
  18. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : schatzi
  19. asliii

    asliii Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Güzel bir tarif paylaşım için teşekkürler ancak birşey sorucam su miktarı subardağı ölçüsü mü çay bardağı mı genelde köfte yaparken bende su koyarım ama koyduğum miktar yarım çay bardağı bile tutmaz birde şunu önerebilirim soğanı rendeledikden sonra temiz bir tülbentden sıkıp sadece suyunu koymanız bu tip köftelere soğan direk olarak konmuyor sadece suyu konuluyor diye biliyorum.